Bahçeli: AK Parti yasama, yürütme, yargı ve medyayı denetimi altına aldı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) yasama, yürütme, yargı ve medyayı denetimi altına aldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: AK Parti yasama, yürütme, yargı ve medyayı denetimi altına aldı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) yasama, yürütme, yargı ve medyayı denetimi altına aldığını söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İzmir'de ilçe ziyaretleri kapsamında gittiği Tire'de, Tire Ticaret Odası'nı ziyaret etti, daha sonra halka seslendi. Bahçeli; Recep Tayyip Erdoğan’ın kibre yöneldiğini, güç alanının genişletilmesiyle kendini daha farklı hissetmeye başladığını ifade etti. Bahçeli, "Tek adamlığa doğru heveslenmiş ve ondan sonra da otoriter tutumlarını gerçekleştirmek için önüne kim gelmişse azarlamıştır. Bir memur kardeşim derdini anlatırken onu azarlıyor ve onu işinden atmakla tehdit ediyor. Bir çiftçiyi azarlıyor ‘Ananı da al git’ diyor. Milletten almış olduğu desteği, kendisine aitmiş gibi kendisinin karizmasıymış gibi aldanmaya başladığı için artık kontrol altına alınamaz bir konuma düştü. Bu nedenle neye inanıyorsa, ne aklına geliyorsa, onu kendisinin yapmış olduğunu ortaya koymak için aşırı derecede bir faaliyet içine girişip insanları kırıyor." dedi.

Türkiye'nin yıkılmanın eşiğine doğru sürüklendiğini iddia eden Bahçeli, şöyle devam etti: "Türkiye’yi kardeş kavgasının içine sokmak istiyor. Yüzde 49’u adam yerine koymuyor. Bazen o kadar ukalalaşıyor ki kendine göre bir tavır içinde konuşuyor. Mesela ana muhalefet var, diğeri de diyor ‘Yavru muhalefet’ MHP’ye yavru diyor. Sayın Başbakan, sen Kasımpaşa’nın arka sokaklarında top kovalarken, MHP Türkiye’nin bağımsızlığını koruyarak bu günlere gelmiş bir partidir. Sen kendini ne zannediyorsun. Yarın iktidardan düştüğünde sen yavru bile olamazsın. Verilen vaatler yerine gelmediği için AK Parti'nin adı 'Aldanma ve Kalkınma Partisi' oldu. Daha sonra, vatandaş 'Ayakkabı Kutusu Partisi' demeye başladı. Şimdi baba oğul telefon konuşmasının internete düşmesi sonrası 'Aileyi Kurtarma Partisi' olmuştur."

Eliyle Rabia işareti yapan Bahçeli, 17 Aralık’tan sonra bu işaretin farklı bir anlam kazandığını kaydetti. Bahçeli, “17 Aralık’tan sonra bu işaret galiba gerçek anlamını buldu. Bu işaret 4 baban ve çocuklarıdır. Sayın Recep Tayyip Erdoğan yolsuzlukların üzerine gidemiyorsa iktidarı bırakmalı. Biraz önce bir büyüğümüz ‘Hırsız var’ diye bağırdı, bunun mutlaka üzerine gidilmeli. MHP oy pusulasının en sonunda bu başka gönül gözüyle bakıldığında ‘En son umudum sensin sen Milliyetçi Hareketsin’ diyor.” diye konuştu. Bahçeli, daha sonra Bayındır ve Torbalı ilçelerine gitti.
CİHAN

Yorumlar