Bahçeli: 4 bakan ve İranlı’dan ülke soymalarının hesabı sorulacak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın, yolsuzluk ve rüşvet olayını örtbas etmek için her şey yaptığına işaret ederek, milli iradeyle ülkeyi soyan İran’dan gelen ve ne olduğu belli olmayan insanla 4 bakandan hesabının sorulacağ.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: 4 bakan ve İranlı’dan ülke soymalarının hesabı sorulacak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın, yolsuzluk ve rüşvet olayını örtbas etmek için her şey yaptığına işaret ederek, milli iradeyle ülkeyi soyan İran’dan gelen ve ne olduğu belli olmayan insanla 4 bakandan hesabının sorulacağını açıkladı.

MHP lideri Devlet Bahçeli, Kayseri ilçe gezilerinin ikincisini Yeşilhisar’a yaptı. Yeşilhisar’da kalabalık bir vatandaş tarafından karşılanan Bahçeli, halka hitap etti. Bahçeli, ilçe meydanında yaptığı konuşmanın büyük bir bölümünü 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna ayırdı. “Ülkemiz 11 yıldan beri AKP ile yönetiliyor. AKP hizmet süreci içinde memnun olanlarınız vardır ama beklentilerinize cevap bulamadıklarınızda vardır” diyen Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Ülkemizde açlık, ahlaksızlık, adaletsizlik, asayişsizlik baş gösteriyor. Şu günlerde daha da ağırlaştı. Büyükşehirlerde can ve mal güvenliği kalmadı. Cinayetler var. Gazetelerin birinci ve üçüncü sayfalarına bakmak yeter. Televizyonlarda bunu anlayabiliyorsunuz. Birçok yerde bu ve benzer olaylar var.”

KAYSERİ’DE CİNNET GEÇİREN BABANIN EŞİ VE ÇOCUKLARINI ÖLDÜRMESİ DE GÜNDEMİNDEYDİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, şehirlerde yaşanan sıkıntılar ve ailelerin problemlerini anlatırken, gündeminde Kayseri’de cinnet geçiren babanın eşi ve 4 çocuğunu öldürmese, sonrasında intihar etmesi de vardı. Bahçeli, açlık içinde olan, çocuğuna beslenebilecek hizmeti bile sunamayan bazı aile babaların bu sıkıntıları aşamadığını ifade ederek, “Babalar sıkıntıları aşamayınca içine kapanıyor. Dertli dertli düşünüyor. Baba şunu istiyorum diyen evladına mahcup oluyor. Alamayınca sıkıntılar birikiyor, birikiyor sosyal patlama oluyor. Bir bakıyorsunuz bir cinnet olayı ile karşı karşıya kalınıyor. Ailedeki herkes katlediliyor. Bunlar acı şeyler. Herkes mutluluk, istikrar diyor, ama toplum içindeki bu sorunlar görünmezlikten geliniyor. Tedbir alınmıyor. Kadına şiddet artıyor. Bunların büyük sorunlar ve aile içindeki sorunlar büyüyor. Sonuçta ağır bedelleri ağır oluyor ve yine insanımız ödüyor” diye konuştu.

'MİLLİ GÖRÜŞ GÖMLEĞİNİ ÇIKARTTI AMA NE GİYDİĞİNİ SÖYLEMİYOR'

Başbakanın iktidara nasıl geldiğinin sürecini anlatan MHP Genel Başkanı Bahçeli, Milli Görüş’ün, Milli Selametin kökü olan ve merhum liderinin yaşadığı bir dönemde Saadet Partisi’nin değil AK Parti'nin çok oy almasına dikkat çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü; “İktidara geldi ve Milli Görüş gömleğini çıkarttı. Ne gömleği giydin. Çıplak dolaşacak değilsin. Onu söylemiyorsun. Ülkemizi büyük bir sıkıntıya sokan olaylarla insanlarımız muhatap. Bu yolsuzluk ve rüşvet olayıdır. AKP’ye oy veren kardeşlerimiz Erdoğan’ı uyarınız. Konuşmalarına üslup kazandırın. Herkese hakaret eden cümlelerle milletimize yakışmayan uslüpten vazgeçmelidir.”

'MİLLETİN EVLADI HAİNLİK YAPMAZ'

“Kimse alçakça iktidara saldırmaz” diyen Devlet Bahçeli, milletin evlatlarının da hainlik yapmayacağına dikkat çekerek, şöyle konuştu; “Yolsuzluk ve rüşvet varsa bunu hepimiz dillendirmeliyiz. Saklanırsa kanser gibi yolsuzluk ve rüşvetin topluma yayılmasına müsaade edersiniz. AK Parti'nin başbakanısınız. AKP dendi. Diyeni de azarladınız. Bunları reddettin. Tam Türkiye’yi 89 günden beri kapkara ettin. “Bana komplo montaj yapıldı” denildi. Tapeler de bunlar ortaya çıkıyor. Doğru veya yanlış. Bunu sen bulacaksın. Yargıyı harekete geçirecek sensin. Savcı kıyımı ile 8 bin polisi darmadağın ederek birini suçlamak doğru değil. Ne varsa, ne suç varsa adaletin önünde gerçekleşsin. Bu yolsuzluk ve rüşvetin sonuna kadar gidilsin. Benimde ailemin isimleri geçiyor, gereğini yapın demek varken neyi inkar ediyorsun. Bunlar su yüzüne çıkarsa. Komplo, montajlar yalan çıkarsa gerçekler ortaya çıkarsa halin ne olur. Meclise tezkere geldi. Geri gönderdin, geri geldi. Milletvekilleri bunları öğrenmeyecekse nasıl oylanacaktır. Oylamada kendi vekillerine istediğin şekilde oy verdireceksin. İstediğini yapabileceksin. 4 bakanın çocuklarını saklayacaksın. İran’dan gelen ne olduğu belli olmayan insanla bugün için her türlü rezaleti yapıyorsun. Ne olacak bunlar. Devletten bir şey saklanmaz. Sen kendi iktidarında bunu saklarsın. MHP’nin iktidarında ne yapacaksınız. Senin yedi göbeğinden bu haramı sormazsam namerdim. İranlı ne olduğu belli olmayan insanla 4 bakanla ülkeyi nasıl soyduğunuzu hesabını sormazsam namerdim. Bunların hesabını sorarken sokaklara çıkmamak lazım. Kardeş kavgası olmamalıdır. Bunları yaşadık. Demokrasi içinde çözüm bulunmalıdır. Milli irade ülke meselinin en köklü sorunlarını çözebilir. Bu seçimlerdir. En yakın sandık 30 Mart’tadır. Bu seçimde iktidar değişmez. Ama iktidarın değişim izini ortaya konur. Uyarılır, çeki düzen verirse mesele yok. Ama vermezse tek adamım derse, bu millet sizi getirdiği gibi götürmesini de bilir.” CİHAN

Yorumlar