Bahçeli: 30 Mart'taki seçimler kritik bir dönüm noktasıdır

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 3. Etap Aday Tanıtım Toplantısı’na katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 30 Mart’ta yapılacak mahalli idareler seçimlerine işaret ederek, “30 Martta gerçekleşecek seçimler kritik bir dönüm noktasıdır.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: 30 Mart'taki seçimler kritik bir dönüm noktasıdır

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 3. Etap Aday Tanıtım Toplantısı’na katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 30 Mart’ta yapılacak mahalli idareler seçimlerine işaret ederek, “30 Martta gerçekleşecek seçimler kritik bir dönüm noktasıdır. Bir eşiktir ve demokrasi sınavıdır. Milli kimliğimizin korunması için 30 Mart virajı sağ salim alınmalıdır.” dedi.

MHP 3. Etap Aday Tanırım Toplatısı Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapıldı. Aday tanıtımları öncesi konuşma yapan Devlet Bahçeli, birlik ve beraberlik mesajları verdi. İktidarın toplumu ayrıştırdığını ve düşmanlık körüklediğini savunan Bahçeli, 30 Mart’ta yapılacak mahalli idareler seçimlerinin önemine değindi. Seçimlerde iktidara vade biçilmesi gerektiğini söyleyen Bahçeli, “Bu seçimlerde iktidara vade biçilmeli, geldiği gibi gideceğinin işareti verilmelidir. Vatanımızın hayrı, milletimizin bekası, devletimizin selameti için AKP inişi geçmeli, sandığa çakılma ile son bulacak mukadder günlere hazırlık yapmalıdır. Türk milleti AKP yarasını kesip atmalıdır. MHP her şart ve ortamda AKP ve diğerleri ile hesaplaşmaya hazırdır.” ifadelerini kullandı.

30 Mart’ta yapılacak seçimlerin kritik bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Bahçeli, “Bu seçimler bir eşiktir ve demokrasi sınavıdır. Milli kimliğimizin korunması için 30 Mart virajı sağ salim alınmalıdır. Bu seçimler ahlakla arsızlığın, temizlikle kirliğini, doğrulukla yalanın, sadakatle ihanetin, mücadele ile müzakerenin, muhabbetle mütecavizliğin karşılaşmasına sahne olacaktır. 30 Mart harama karşı helalin seçimi olacaktır.” şeklinde konuştu.

Bu seçimlerde oluşacak siyasi atmosferin, peşinden gelecek cumhurbaşkanlığı seçimini ve sonrasındaki milletvekilliği seçimlerini de yakından tayin edip yönünü çizeceğini belirten Bahçeli, “Her anlamda birbirine eklemlenen ve birbirini tamamlayan bu üç siyasi hadise Türkiye’nin akıbetini belirleyecektir.” dedi.

Kucaklaşmak varken kutuplaşmanın aklın inkarı olacağını kaydeden Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kolaylaştırmak varken zorlaştırmak, düzeltmek varken bozmak, kaldırmak varken düşürmek, toplamak varken dökmek ya art niyetlilik, ya kötümserlik, ya da liyakatsizlik ve samimiyetsizliktir.
Aynı şekilde kardeşlik varken düşmanca tutum takınmak, ortak değerler etrafında buluşmak varken tam ters bir durumun içine sürüklenmek hiçbir insani vasıfla bağdaşmayacaktır.”
CİHAN

Yorumlar