Bahçeli: 17 Aralık'ta yolsuzluk ve rüşvet su yüzüne çıktı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvetin su yüzüne çıktığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: 17 Aralık'ta yolsuzluk ve rüşvet su yüzüne çıktı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvetin su yüzüne çıktığını söyledi. Bahçeli, “Başbakanın yolsuzluğu reddetmesi geçici bir süre rahatlatabilir. Ama sonu iyi değildir. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası meydanlarda önüne gelene hakaret ederek kimine haşhaşi, kimisine paralel diyerek gündem değiştiriyor. Ama sen her gün komplolarla, montajlarla bir takım sıkıntılar oluşturuyorsan, sen bir şeylerden korkuyorsun, panik halindesin başına gelecekleri şimdiden görmeye başladın. Çünkü ne yaptığını sen biliyorsun." dedi.

Bahçeli, Aydın'da partisinin İstasyon Meydanı'nda düzenlediği mitingi katıldı. Konuşmasında Başbakan Erdoğan'ı hedef alan Bahçeli, "Ülkemiz iyi yönetilmiyor. Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasal ömrü tükenmiştir. AKP iktidarı döneminde, açlık, ahlaksızlık, adaletsizlik, işsizlik baş göstermiştir. Kadınlara yönelik şiddet devamlı artmaktadır. Ekonomik ve sosyal yönden rızkını kazanmakta aciz düşmüş olan insanımız, içine kapanmış kara kara düşünüyor. Bir gün geliyor psikolojisi bozuluyor ve cinnet getirerek bir aileyi katlediyor.” diye konuştu.

"17 ARALIK YOLSUZLUK VE RÜŞVET SU YÜZÜNE ÇIKMIŞTIR"

Erdoğan'ın Türkiye’nin her değerini istismar ettiğini dile getiren Bahçeli şunları söyledi; "Her şeyi kendisinin yaptığını söylüyor. Ama kendisinin bir şeyi yaptığı var ki, o da 17 Aralık’ta dışı vurdu. 17 Aralık'ta yolsuzluk ve rüşvet su yüzüne çıkmıştır. İmar, kamu ihalesine fesat karıştırma. Yolsuzluk ve rüşvet, kara para aklama, altın kaçakçılığı. Kendi siyasi hayatımızda kunduranın içerisine para saklama alışkanlığımız var mı? 4,5 milyon dolar kunduraya nasıl sığıyor. Başbakan bunlar hayır için toplanmıştı diyor. Türkiye’de yolsuzluk ve rüşvet çok tehlikeli duruma gelmiştir. Sayın başbakan yolsuzlukla mücadeleyi öne çıkaracağı yerde komplo yapıldı, montaj yapıldı diyor. Sana niçin komplo montaj yapılacak. Komplo ve montaj sayın başbakanın kurgusu. Yolsuzluğu üzerine gideceği yerde komplo demenin kime faydası var. Yolsuzluk ve rüşvet toplumsal hastalıktır. Kalıcı olursa, toplumu çürütür, devleti çökertir, rejimi değiştirir, dikdatörleri yıkar atar. Bunun hafif ve alınacak bir tarafı yok. Başbakanın yolsuzluğu reddetmesi geçici bir süre rahatlatabilir. Ama sonu iyi değildir. Kendisine çeki düzen vermelidir. Aklını başına almalıdır. Milletin sesine kulak vermelidir. Meydanlarda sağdan soldan hırsızlarla ilgili slogan atılıyorsa Recep Tayyip Erdoğan milletin sesine kulak ver. Demokrasi içerisinde AK Parti oy kaybına uğramalıdır. Oy kaybına uğrayarak kendisine çeki düzen vermelidir. Bunun haricinde hiçbir yola tevessül edilmemelidir."

"BAŞBAKAN TOPLUMSAL GERİLİMİ ARTIRIYOR"

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası Başbakan’ın oğlu ile yaptığı iddia edilen telefon görüşmesini çirkin bir görüşme olarak değerlendiren Bahçeli, “Bu görüşme montaj değil gerçekse bu millete bu böyle bir rezalet yakışmaz. Oğlunla olan muhabbetini millet merak ediyor, sen merak etmiyor musun? Eğer montaj değilse senin yolun yüce divandır. Recep Tayyip Erdoğan yolsuzlukla mücadele etme yerine üzerini örtmeye, değişik gündemler ortaya çıkarmaya ve milleti yolsuzlukla mücadele davranışlarını ötelemeye çalışıyor olabilir. Bu süreçte toplumsal gelirimi artırmak isteyenler olabilir. Kardeşi kardeşe kırdırmak isteyen olabilir. Gençlerimiz ve aziz vatandaşlarım her konuya karşı duyarlı olan. Her rüzgara kapılmayın. Her fırtınanın altında kalmayın. Kendi ve aklınızı kullanın. Bunun yolu demokrasiyle olmalıdır. Ya git yolsuzlukla mücadeleyi başlat, sağa sola çatışma, kimisine paralel devlet, kimisine Haşhaşi kimisine alçak, kimine bilmem ne demeye gerek yok. Ya yüce divan yolunu aç, teskereler Meclis'e kendi elinle getir herkes desin ki Türkiye’de yolsuzlukla mücadele sistemi içerisinde oluyor diyebilsin. Ama sen her gün komplolarla, montajlarla bir takım sıkıntılar oluşturuyorsan sen bir şeylerden korkuyorsun, panik halindesin başına gelecekleri şimdiden görmeye başladın. Çünkü ne yaptığını sen biliyorsun. Kürsülerde yalan dolan her şeyi konuşuyor birçok kişiye de hakaret ediyorsun. Siyasilere, partilere, vatandaşlara hakaret ediyorsun." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar