Bahçeli: 17 Aralık'ın aslı nedir Sayın Recep Tayyip Erdoğan?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’de birden bire 17 Aralık’tan itibaren yolsuzluk ve rüşvet sürecinin başladığını belirterek,"Bu süreç hala tartışılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: 17 Aralık'ın aslı nedir Sayın Recep Tayyip Erdoğan?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’de birden bire 17 Aralık’tan itibaren yolsuzluk ve rüşvet sürecinin başladığını belirterek,"Bu süreç hala tartışılıyor. Sayın Başbakan her yerde bunu reddediyor ama gerekli tedbirleri almak istemiyor. İki kelime üzerinde bir savunma kurmuş. 'Bu bana komplodur, bu bana montajdır.' Peki, bunun aslı nedir Sayın Recep Tayyip Erdoğan. 92 günden bu yana muhalefeti, iktidarı, Türkiye’nin tek gündemi haline getirmiş bunu tartışıyor.” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli, Ordu'nun İkizce ilçesinde vatandaşlara hitap etti.


"SORUNLAR MİLLİ İRADE İLE ÇÖZÜLMELİDİR"

Bahçeli, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet süreci ile ilgili Başbakan'ın yapması gerekenle ilgili şunları anlattı: “Sana Başbakan olarak düşen görev nedir? Bunları kalkıp halk arasında tartışacağın yerde aziz milletim ben Adalet ve Kalkınma Partisi’ni kurdum. Bunu kısaltılmışı AKP olacağı yerde, biraz daha ileri gidip netleşerek aynı zamanda da bir konuya söz vererek adını AK yaptım. Ama şimdi ülkemde bir yolsuzluk ve rüşvet yaygınlaşmış halkımızın arasında sürekli tartışılıyor. Öyleyse bana düşen görev milletine güvenerek bütün savcıları, kolluk kuvvetlerini, yargıyı harekete geçirmek suretiyle, 'nerede yolsuzluk varsa, kökünü kazıyacağım' diyerek hayırlı bir adım atacağın yerde savcılara kıyıyorsun. 8 bin polisimizi darmadağın ediyorsun. 28 valimizi yer değiştiriyorsun yâ da merkeze alıyorsun. Hâkim ve Savcılar Yüksek Kurulu’nu zaten sen kurdun, eksikliklerini de şimdi tamamlayarak kendini 'ak'laştırmanın yollarını arıyorsun. Ee, bu nereye kadar gidecektir, diye düşündüğümüzde muhterem İkizceliler, bunu demokrasi içinde çözmeye ve çözümü milli irade ile yapmaya gerek var. Bunun dışındaki noktalar sosyal hareketlilikler sandıkla sokak arasında gençlerimizi bir sarkaç gibi sallamaya, hiç gerek yoktur. Doğru da değildir. Türkiye bu aşamaları, aşmalıdır ve etrafını da iyi görmelidir.”

"TÜRKİYE BÖYLE GELİŞMELERE LAYIK BİR ÜLKE DEĞİLDİR"

Konuşmasında Hüsnü Mübarek'in 33 yıl devlet başkanlığı yaptıktan sonra Mısır’da ihtilalle devrildiğini, sonra yargıya gönderildiğini ve yargı da yolsuzluk ve rüşvetten dolayı ağır ceza altığını anlatan Bahçeli,"Libya’yı düşünün. Orada bir Kaddafi var. Kaddafi 46 yıldan beri devlet başkanı ve diktatör. En sonunda halkı tarafından linç edilmiştir. Türkiye, böyle gelişmelere layık bir ülke değildir. Türkiye, birlik beraberlik içinde daha önümüzde ne risklerle karşılaşacağımız, onu da dikkate alın. Bunları dikkate aldığınız vakit, Türkiye’de demokratik açılım zırvasının 2014 yılında bir özerk yapıya kavuşturulacağına dair söylentilerin 30 Mart'tan sonra da hayata geçirileceğini düşündüğünüz vakit, daha ne büyük tehdit ve tehlikeler risk altında kalacağımız bellidir. Hal böyle olunca, sizden demokrasi içinde milli idarenizi ortaya koyarak, sorunları çözebilecek çabayı göstermenizi bekliyoruz. Bunun için, demokrasi içinde bu ne demek, seçim demektir.”

"30 MART SEÇİMLERİNE ÖNEM VERELİM"

"30 Mart'ta iktidar değişebilir mi?" diye soran Bahçeli konuşmasını şöyle sürdürdü: " Hayır, ama iktidarın değişiminin işaretleri gösterilebilir. Bu nasıl olur. Adalet ve Kalkınma Partisi'ne önemli bir sayıda oy kaybını ortaya koymakla mümkün olabilir. Böyle bir durum karşısında sonuç ne olur? Eğer Recep Tayyip Erdoğan neden oy kaybettiğini çok yönlü inceleyebilirse o zaman kendisine çeki düzen verecek. Milletle tekrar buluşup, kendisine yeni bir hizmet alanı, yeni bir siyasi çizgi ortaya koyabilir. 30 Mart seçimlerine önem verelim ve gereği ne ise yaparak, gelecek nesillerimizi çok büyük risklerden ve felaketlerden koruyarak, milletimiz, devletimiz olarak yolumuza devam edelim. İnşallah 2023’te, lider bir ülke olma imkânını hep beraber bulabiliriz.”
CİHAN

Yorumlar