Bahçeli 10 Temmuz kurultayından vazgeçti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada 10 Temmuz kurultayını yapmayacaklarını açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli 10 Temmuz kurultayından vazgeçti
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Devlet Bahçeli konuşmasında partisindeki kurultay karmaşasında gelinen noktada aldıkları kararı açıklayarak, 10 Temmuz'da kurultay yapılmayacağını söyledi.

Bahçeli, Türkiye'nin AB kapısında yıllardır oyalandığını belirterek, bunun için referanduma gerek olmadığını, milletin tavrının zaten belli olduğunu söyledi. 

Devlet Bahçeli'nin grup konuşmasından satırbaşları şöyle: "Birleşik Krallık AB ile ortak bir gelecek görmemiştir. Sandıktan ‘Hayır’ çıkmasıyla Başbakan Cameron istifa kararı almıştır. Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı için kahin olmaya gerek yoktur. Kontrolsüz göç dalgaları, terör olayları ülkeler arasında görünmeyen duvarlar inşa edilmesine neden olmuştur. 23 Haziran öncesi Britanya vatandaşlarının demokratik tercihleri ‘Türkler geliyor’ korkusuyla çarpıtılmıştır. AB ile yollarını ayırmak için bahane arayan bu ülkenin Türkleri suçlaması utanmazlık ve küstahlık örneğidir. Biz gittiğimiz her yere onur ve itibar götürürüz. Birleşik Krallık Başbakanı da iyi bir sınav verememiş ve layığını da bulmuştur. Kurumuş ağaç gibi devrilip gitmiştir."

Bahçeli konuşmasında şunları söyledi: AB'nin yapısı fiili bir Hıristiyan kulübü şeklindedir. AB'nin Müslüman Türk milletini kabullenmesi mümkün değildir. Biz ne yaparsak yapalık, milli ve manevi kabullerimizden taviz vermeden, Türklüğümüzü ve Müslümanlığımızı inkar etmen AB'ye girmemiz devenin iğne deliğinden geçmesi kadar imkansızdır.

Geçmişte sarf ettiğimiz sözler ortadadır. AB ile ilişkilerimizde karşılıklı anlayış, saygıyı savunduk. Toprak bütünlüğümüze ve terör örgütü karşısında ülkemizden yana tavır almalarını istedik. AB'ye aday ülke olarak kabul edilişimiz 'lütuf değildir, bu hakka dayanmaktadır' dedik. 'Türkiye temel tercihini AB'den yana yapmıştır ama bu mecburiyet olarak algılanmamalıdır' demiştik. AB yöneticilerine, Türkiye karşısında güçlü dirençleri aşmayı ve önyargıları yenmeyi gerçekten isteyip istemediklerini, Müslüman Türkiye'yi aralarında görmeye hazır olup olmadıklarını, terörist örgütlerle mücadeleyi ne zaman vereceklerini özellikle sormuştuk. Türkiye-AB ilişkilerinin senaryosunun pembe dizi senaryosu olduğunu ileri sürmüştük. AB'nin Türkiye'yi oyaladığını, sürecin tıkandığını, Türkiye'nin haysiyeti ile oynadığını, AB rüyasının sona gelindiğinin, AB'nin PKK terörü konusundaki tutumunun riyakarlık örneği olduğunu, AB'nin Türkiye'ye karşı önyargılı şekilde hareket ettiğini, Türk milletinin seçeneksiz olmadığını güçlü şekilde haykırdık. 

"AB ÜYELİĞİ İÇİN REFERANDUM GEREKSİZ VE YERSİZDİR"

Yıllardan beri ilkelerimizi kararlıca savunduk. Geldiğimiz aşamda, AB'nin suyu çoktan ısınmış, kendi kendini tüketen organizmaya dönüşmüştür. AB ülkeleriyle ekonomik, sosyal ilişkilerimiz sürmeli hatta güçlenmelidir. Ancak müzakerelerin, bir sınırı vardı ve bu sınır geçilmiştir. AB süreci mutlaka milli bir perspektifte ele alınmalıdır. Türkiye başkasının himmet ve himayesine gerek duymayacak kadar büyük bir devlettir. Cumhurbaşkanı'nın 'referanduma gideriz' sözü yersiz ve anlamsızdır. Sayın Cumhurbaşkanı cevabı bal gibi bilinen bir soruyu niye millete sormaya gerek duyuyorsunuz? Hala bir arpa boyu mesafe alamıyoruz. Böyle bir oylamaya gerek yoktur, zaten her şey ortadadır. Milletimiz kendi geleceği için tek söz söyleyendir. 

İSRAİL İLE ANLAŞMA 

Türkiye ile İsrail arasındaki anlaşmaya da değinen Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önceki yıllarda İsrail'e karşı çok sert ifadeler kullandığını hatırlattı. Bahçeli, Erdoğan'ın çok bağlayıcı ifadeler kullandığını söyledi. Bahçeli, "Madem İsrail'le barışılacaktı ise bunca sertliğe ne gerek vardı" dedi. 

MUHALİFLER

Bahçeli, partisindeki muhalif hareketlere de değindiği konuşmasında, Pensilvanya destekli muhaliflere fırsat verilmeyeceğini, kimseye el uzatılmayacağını söyledi. Bahçeli, partisinin uzaktan kumandalı ellere teslim edilmeyeceğini bir kez daha vurguladı. Bahçeli, konuşmasında partisini köşlerinden dizayn etmeye çalışan yazarlara da sert çıktı. Bahçeli, "Bunların alayı MHP'nin düşüşünü hayal ediyor" dedi. 

 

Yorumlar