Babacan'a 'sınavsız personel alımı' iddiası soruldu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a "Halk Bankası ve İller Bankası'nın sınavsız olarak personel aldığı iddiaları doğru mudur? İddia doğru ise, sınavsız alınan personel sayısı nedir?" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol
Babacan'a 'sınavsız personel alımı' iddiası soruldu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a
"Halk Bankası ve İller Bankası'nın sınavsız olarak personel aldığı iddiaları doğru mudur? İddia doğru ise, sınavsız alınan personel sayısı nedir?" diye sordu.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Sezgin Tanrıkulu, "Gazeteci Hüseyin Özay’ın Taraf gazetesinde çıkan 24.03.2014 tarihli 'Kamuya sınavsız personel skandalı' başlıklı haberinde rüşvet ve yolsuzluk operasyonu ile çok tartışılan kamu bankaları, şimdi de sınavsız personel alımı ile gündemde yer almaktadır. Türkiye Halk Bankası’nın yönetim kurulu üyelerinden birinin iki kızının, kamu bankalarında sınavsız olarak işe başlatıldığı ve İller Bankası’na da 20 kişinin yine sınavsız olarak işe alındığının belirlendiği iddiaları mevcuttur. İller Bankası’na işe alınanlar arasında astronot bölümü mezununun bulunması dikkat çekicidir. İller Bankası’nda, yönetim kurulu kararı ile 2013 yılında 20 kişi sınavsız olarak işe alındığı basına yansımış ve söz konusu 20 kişinin, 12’sinin Çevre ve Şehircilik Eski Bakanının hemşerisi olması dikkat çekmiştir. Bankaya sınavsız olarak işe alınan 20 personelin, bitirdiği okulların ise bankacılık ile ilgisinin olmaması banka içinde de tartışmalara neden olmuştur." diye konuştu.

BABACAN’A SORULAR

CHP’li Tanrıkulu, bu bağlamda Babacan’a şu soruları yöneltti:
"Halk Bankası ve İller Bankasının sınavsız olarak personel aldığı iddiaları doğru mudur? İddia doğru ise, sınavsız alınan personel sayısı nedir?
Halk Bankası ve İller Bankasının sınavsız personel alım koşulları nelerdir?
Halk Bankası ve İller Bankasında özel koşullarla işe başlayan personel iddialarına ilişkin açılan soruşturma var mıdır ya da soruşturma açılacak mıdır?
Halk Bankası ve İller Bankasının sınavsız personel alımı yapma gerekçesi nedir?
Türkiye’de 2010-2013 yılları arasında Halk Bankası ve İller Bankasına iş başvurusunda bulunan kişi sayısı nedir?
Türkiye’de Halk Bankası ve İller Bankası sınav ile personel alımında adaylarda aranan özellikler nelerdir?
Türkiye’de Halk Bankası ve İller Bankası personel alımı kriterleri nelerdir?
Kabinedeki bakanların referansı ile kamu bankalarına alınan personel sayısı nedir?"

CİHAN

Yorumlar