Babacan: Ülkeyi nereden vursak diyorlar

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerle ilgili izahatlarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Babacan: Ülkeyi nereden vursak diyorlar

Babacan, "Bu seçimler gerçekten Türkiye'nin önümüzdeki dört yılını belirleyecek, dört yılına bir yol haritası çizecek mühim seçimlerdir" dedi.

Babacan, AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanlığı'nın Zübeyde Hanım Aile Yaşam Kültür Merkezi'nde düzenlenen mart ayı danışma meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, 7 Haziran'da yapılacak seçimlere iki aydan biraz daha çok zaman kaldığını belirterek, "Bu seçimler gerçekten Türkiye'nin önümüzdeki dört yılını belirleyecek, dörtyılına bir yol haritası çizecek mühim seçimlerdir" dedi. 

İçeriden, dışarıdan yapılan saldırılara rağmen, AK Parti'yi yıpratmak için her çeşitli yola başvurulduğu bir devirde halkın sağduyusunun galip geldiğini belirten Babacan, hem mahalli seçimlerde hem de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde iri muvaffakiyet elde ettiklerini vurguladı.

Türkiye'nin içerisinde yer aldığı coğrafyanın zor bir coğrafya olduğunu dile getiren Babacan, şöyle devam etti:

"Komşularımıza baktığımızda Yunanistan son 100 senenin en iri ekonomik krizi ile karşı karşıya, ulusal gelirinin yüzde 70'den fazlası halk borcu ve altından kalkılamayacak bütçe açıkları. Ukrayna Kırım'ı kaybetti, Rusya ile arbede biçiminde Ukrayna. Türkiye'nin 2001'deki krizi ile karşı karşıya Rusya, son altı ayda ciddi bir krizle boğuşuyor. Rusya'nın parası yarı yarıya kıymet kaybetti ve bu yıl Rus parası yüzde 4 kıymet kaybedecek. Ermenistan, İran, Irak, Suriye böyle bir coğrafya içindeyiz, halimize ne kadar şükretsek azdır."

Çözüm sürecinin ulusal birlik ve birliktelik süreci olduğunu vurgulayan Babacan, "Çözüm süreci demek Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı bulunan her insanın etnik kökeni ne olursa olsun, mensup yer aldığı din ne olursa olsun her insanın özgürlüklerden doyasıya yararlanmasıdır. Yine devletin, bütün vatandaşlarına gene etnik kökenine izlemeden tıpkı samimiyetle kucak açmasıdır" diye konuştu.

Türk Hava Yolları'nın 109 ülkeye uçtuğunu dile getiren Babacan, "Ülke sayısı şekilde dünyanın birinci hava yolu oldu. Avrupa'da ise ikinci sırada Türk Hava Yolları yer almaktadır. Şu anda Afrika'da maksimum yolcu taşıyan hava yolu da Türk Hava Yolları'dır. Artık dünyanın her yerinde Türkiye denince kişilerin yüzü gülüyor'' dedi.

''TÜRKİYE'YE GELEN ZİYARETÇİ SAYISI HER SENE ARTYOR''

Uluslararası medyanın kusur yönlendirmelerle Türkiye'yi karalamaya çalıştığını söyleyen Babacan, şunları kaydetti:

"Bu kadar menfi yayına karşın Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısı her yıl artıyor. Gelen turist sayısı bakımından dünyada altıncı sıradayız. Buraya gelen herkes gittiklerinde Türkiye'yi anlatıyorlar. Birleşmiş Milletler'e organ 192 memleket var. Biz bu devletlerin tamamına dışsatım yapıyoruz. Şu anda Türk ürünlerin girmediği memleket kalmadı. Bu manzara bazılarını korkutuyor. Nereden nasıl, vursak ülkeyi diyorlar."

Paralel binanın Türkiye'ye iri ziyan verdiğini anlatım eden Babacan, "Paralel yapı, yargı ve emniyet teşkilatını kullanarak Türkiye'nin istikrarına çok çok iri ziyan verdi. Fakat doğru birdir. Allah doğrunun yardımcısıdır. Biz daima Türkiye için dosdoğru çalıştık. Yaptığımız çalışmaların sonuçlarını da hamdolsun görüyoruz''şeklinde konuştu.

AK Parti Gölbaşı İlce Başkanı Osman Karaaslan, maaş alelade etkinlik raporunun okunmasından sonra yaptığı konuşmada, kendilerine iri vazife ve sorumluluklar düştüğünü dile getirerek, "7 Haziran seçimlerinden zaferle çıkacağız. Herkese bu yolda başarılar diliyorum'' dedi.

Toplantıya Gölbaşı Belediye Başkan Vekili Serdal Namalan, AK Parti Gölbaşı İlçe Teşkilatı üyeleri ve partililer katıldı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar