Azerbaycan'dan "paralelle mücadeleye" tam destek

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, paralel yapıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Azerbaycan'dan "paralelle mücadeleye" tam destek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki resmi temasları kapsamında Azeri mevkidaşı Elmar Memmedyarov ile bir araya geldi. İki bakan görüşme sonrası birlikte matbuat toplantısı düzenledi.

MEMMEDYAROV’DAN PARALEL YAPI SORUSUNA CEVAP

Azeri Bakan Elmar Memmedyarov matbuat toplantısında kendisine Türkiye’deki paralel yapıya ait yöneltilen soruyu cevaplandırdı. Memmedyarov, “Biz Türkiye’yle devamlı şekilde temaslarda bulunuyoruz. Her bölgede işbirliği yapıyoruz. Azerbaycan Türkiye’nin ulusal çıkarlarına müsait bulunan meselelere destek veriyor” dedi.

Bakan Çavuşoğlu toplantıdaki konuşmasına Azerbaycan’da bir defa daha bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı. Çavuşoğlu, iki yurt arasındaki arkadaşlık ve kardeşlik bağlarının her ziyarette daha da arttığını gördüğünü söyledi. Çavuşoğlu, “Bizim tarihten gelen kültürel bağlarımızı anlatmaya lazım yoktur fakat Mustafa Kemal Atatürk ‘Azerbaycan’ın sevinci bizim sevincimiz, kederi bizim kederimizdir’ demiştir. Yine rahmetli genel liderimiz Haydar Aliyev de Azerbaycan ve Türkiye’yi tanım ederken ‘Bir ulus iki devlet’ demiştir. Bu anlayış arasında ilişkilerimizi giderek güçlendiriyoruz” diye konuştu.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar