Aytaç Durak, yerel seçimlerde bağımsız aday olarak yarışacak

Hakkındaki soruşturmalar gerekçe gösterilerek görevinden uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, bağımsız aday oldu.

Google Haberlere Abone ol
Aytaç Durak, yerel seçimlerde bağımsız aday olarak yarışacak

Hakkındaki soruşturmalar gerekçe gösterilerek görevinden uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, bağımsız aday oldu.

Bu güne kadar 5 kez Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Durak, 28 Mart 2010’da görevinden alınmıştı. Adana Adliye Sarayı’nda adaylık dilekçesini son gün İl Seçim Kurulu’na sunan Durak, çıkışta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, dört yıldır Adanalıların ‘milli iradelerinin’ çiğnendiğini söyledi. Sandıktaki oyların hiçe sayıldığını ifade eden Durak, “Mısır’da ‘oy namustur’ diyenlerin Adanalıların oyuna saygı göstermemesi, itibar etmemesi; bu tepkiyi dalga dalga getirdi vatandaş. ‘Sandıkta hesap soralım, aday ol’ diye ısrar ediyorlar. ‘Bu halk beni beş defa seçti, benim ne işim var’ diyorum. ‘Olmaz, illa çakılan çiviyi söktür; yeniden çakacağız’ diyorlar. Bir hesap edin. Dört yıldır inceleme bitmemiş. Hakkımda bir takım dedikodular, iddialar. Dört yılda 86 müfettişle araştırma yapıldı. Hiçbir suç yok zaten, bulamadılar. Bulsaydılar o 86 müfettişten biri vali olacaktı. Hiçbiri vali olamadı. Ben kendilerine dedim: Sayın müfettişler hiç biriniz vali olamazsınız. Çünkü Aytaç Durak, hayatı boyunca suç işlemedi. Haramı helali, kul hakkını bilirim.” dedi.

Cumhurbaşkanlarından Cevdet Sunay’a brifing verdiğini; o günden buyana devlet bürokrasisi içinde bulunduğunu dile getiren Durak, bir tek sabıka kaydının olmadığını vurguladı. Durak, şöyle devam etti: “Adanalılar ahmak mı? 5 defa niye seçiyorlar beni. 5 defa seçtikleri bu adamın peşini bıraktılar mı sanıyorsunuz, siz... İtibarım sarsılsın diye, beni görevden uzaklaştırınca, itibarımı sarsıldı mı, arkadaşlar. Beni cezaevine attılar. Allah’a şükür, beraat ettim. Suç yok, bulamazlar, bulamadılar. Bu milli irade yeniden Adana’da sandıkta tecelli edecek. Anketler bunu gösteriyor. Anketlere halk cevap veriyor. Ben Adana halkına tekrar teşekkür ediyorum. Hatta seçim sonucunu da müjdeliyorum: Çünkü bu seçim, iktidarla Adanalıların hakkını gasp edenlerle; ona cevap vereceklerin temsilcisi arasında geçecek. Yani o yandaki partiler payanda olsunlar, olabildikleri kadar, iktidara. Külliyen AK Partilileri ben karşıma almıyorum. Onlar da bana yakın, onlarda bana oy verirler. Bu kadar seçimi boşuna mı kazanıyorum?”

Seçim sonucunu Adanalıların tayin edeceğini kaydeden Durak, “Ama bu zulmü iktidar bir daha bir başkasına yapmasın diye, misilleme de dersini alacak. Göreceksiniz.” Durak, daha sonra adliyeden ayrıldı. Bir grup taraftarı Durak lehine slogan attı. CİHAN

Yorumlar