Ayşegül İslam'dan Kabataş cevabı: Bana göre olay ortada

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşegül İslam, Gezi olayları sırasında Kabataş'ta başörtülü bir kadına saldırıldığı iddialarıyla ilgili; "Bana göre olay ortada açık.

Google Haberlere Abone ol
Ayşegül İslam'dan Kabataş cevabı: Bana göre olay ortada

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşegül İslam, Gezi olayları sırasında Kabataş'ta başörtülü bir kadına saldırıldığı iddialarıyla ilgili; "Bana göre olay ortada açık. Ortada derken ne olup bittiği gayet anlaşılır bir şekilde ortada" diye konuştu.

Ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Sakarya'ya gelen Bakan İslam, Vali Mustafa Büyük ve kurum müdürlerinden milli eğitim ve sağlık alanındaki çalışmalar ve sorunlar hakkında brifing aldı. Toplantının ardından İslam, toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Gezi olayları sırasında Kabataş'ta başörtülü bir kadına saldırıldığı iddialara ilişkin dün yayınlanan görüntülerle ilgili soruyu cevaplandıran İslam, şunları söyledi; "Hanımefendinin beyanları ortada. Bizde onları gazetelerden görüyoruz. Kendisi olayın hemen akabinde adli tıp raporu almış durumda. Darp edildiğine dair. Yeni ve eski savcının açıklamaları yine basında bugün yer alıyor. Dolayısıyla bizim bunun üzerine yapabileceğimiz çok fazla bir açıklama yok. Bana göre olay ortada, açık. Ortada derken ne olup bittiği gayet anlaşılır bir şekilde ortada demek istiyorum."

KÜÇÜK MUHARREM'İN DAVASI

Van’da yolların kardan kapalı olması sebebiyle hastaneye kaldırılamadığı için hayatını kaybeden 1,5 yaşındaki Muharrem Taş’ın ölümüyle ilgili açılacak davaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı müdahillik talebinde bulunmasıyla ilgili bir soruyu da cevaplandıran Ayşegül İslam, bu tür davaların hepsine müdahil olduklarını ifade etti. İslam; "Bu tür davaların hepsini müdahil oluyoruz. O açıdan bu davaya da müdahil olduk. Zaten Sağlık Bakanlığı kendi soruşturmasını başlattı. Bu olmaması gereken bir şeydi. Bir soruşturmanın başlatılması da çok doğru bir şey. Hemen arkasından. Bizde kendi alanımıza göre girdiği için konuya müdahiliz" dedi. CİHAN

Yorumlar