Aydın: CHP, MHP ve HDP'nin yanında oluruz

Ahmet Aydın, CHP ve MHP'nin kapatılacağına ilişkin iddiaları doğrulayan bilgi ve belgeleri kamuoyuyla paylaşması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Aydın: CHP, MHP ve HDP'nin yanında oluruz

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, CHP ve MHP hakkındaki kapatma iddialarını değerlendirdi. "Çağımızda parti kapatmalar tarihe gömüldü. Eski Türkiye, geçmişte kapanan partiler mezarlığına dönmüştü" diyen Aydın, yasa devleti arasında her çeşitli politik düşüncenin meşru vasıtalarla, demokrasinin vazgeçilmez unsuru bulunan politik partiler aracılığı ile anlatım edilmesini doğru bulduklarını, bunun demokrasinin ve özgürlüklerin gereği olduğunu kaydetti.

Partilerin kapatılmasını zorlaştırdıklarını, 2010 yılında yapılan Anayasa değişikliği paketi arasında parti kapatmaları engelleyen maddenin de olduğunu fakat muhalefetin bu değişikliğe oy kullanamadığını anlatım eden Aydın, şöyle konuştu:

"CHP ve MHP; bugün hangi iddialarla bunu diyor bilemiyorum fakat ben partilerin kapatılacağını hesap etmiyorum. Varsa buna ait iddialarını doğrulayan bilgi ve belgeleri de her zaman kamuoyuyla paylaşmalılar. Neye dayanarak bu ifadeleri kullanıyorlar? O günün şartlarında hayır diyen ve oy kullanmayan tüm muhalefet partilerinin AK Parti'ye bir özür borcu var. AK Parti'ye ve demokrasimize bu bakımdan özürlerini bildirmeleri gerekirken kalkıp suçlayıcı birtakım tavırların içine girmeleri doğru değildir. Artık kim olursa olsun, hangi parti olursa olsun kapatılmasını istemeyiz. Yapılabilecek ne çeşit düzenlemeler varsa, geçmişte de bunu getirdik, gene destek olurlarsa getirebiliriz. CHP'nin de MHP'nin de AK Parti'ye bu konu için özür borcu var.

 "Fuat Avni'nin tweetlerindeki ifadelerini doğrular gibi..."

Seçime doğru iddianın anlatım edilmesinin manidar olduğunu belirten Aydın, "Türkiye'de CHP'nin kapatılmasını iddia etmek, akla ziyan. Varsa bu iddiayı doğrulayan bilgi ve belgelerin kamuoyuyla paylaşılması lazım. MHP'nin de bunun arkasına sığınarak gündemin arasında yer almaya emek gayreti de manidardır. Her ne biçimde ve surette olursa olsun CHP'nin; Fuat Avni'nin tweetlerindeki ifadelerini sanki doğrular bu şeklinde davranış ortaya koyması bir öteki düşünülmesi gereken husustur. Ne olursa olsun CHP ve MHP, bu ülkenin kökünden partileri... Hele ki CHP, ülkenin en eski, en kökünden politik oluşumudur. Parti kapatılma gayreti bazıları vasıtası ile ortaya konursa, kapatılmaması noktasında CHP'nin de MHP'nin de HDP'nin de yanında yer alırız. Hangi parti olursa olsun kapatılmasından yana davranış koymayız, doğru bulmayız, karşı duruşumuzu da gösteririz. Bunu geçmişte de gösterdik. Özür borcu olanlar, bu iddiayı dile getiren politik partilerdir. keşke o günün şartlarında destek olsaydılar da parti kapatılma alternatifini tümden ortadan kaldırabilmiş olsaydık" dedi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar