Aydın Belediyesi'nde skandal Atatürk heykeli

Aydın'ın Didim ilçesi meydanında bulunan Atatürk heykeli, yıkılmaması için telle duvara tutturuldu.

Google Haberlere Abone ol
Aydın Belediyesi'nde skandal Atatürk heykeli

Aydın'da bulunan CHP'li Didim Belediyesi, haziran ayından buyana devrilmemesi için telle bağlu tutulan Atatürk heykeli önünde merasim düzenledi.

9 AYDIR DEVRİLME TEHLİKESİ YAŞIYOR

Heykelin hali ile alakalı 9 ay öncelikle haber yapılmasına karşın Atatürk heykelinin durumunun Didim’e yakışmadığını belirten ve isimlerinin açıklanmamasını arzulayan ilçe sakinleri, "Didim, yerli ve yabancı binlerce turistin yaşadığı şehir. Kent Meydanı’nda bulunan ve Atatürk’ün sivil giyimli en iri heykellerinden bir tanesi Didim’de. Ancak heykel 9 aydır devrilmek üzere. Devrilmemesi için de aylardır telle bağlı biçimde ayakta tutuluyor. Atatürk’ün partisine mensup bir partiden seçilmiş bir belediye başkanın Atatürk’e karşı bulunan duyarsızlığı şaşırtıyor" diyerek, heykelin bir an öncelikle onarılmasını istediler.

TELLE DUVARA SABİTLENDİ

İlçe Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, daire amirleri ve politik parti temsilcilerinin de katılımı ile gerçekleşen törende Belediye başkanı Deniz Atabay protokol üyeleri ile Atatürk’ün 9 aydır bakımı yapılmayan heykelinin önünde bu biçimde merasim yaptı. Dev Atatürk heykeli devrilmemesi için aylardır telle bir duvara sabitlenmiş durumda duruyor.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar