Avusturya'da "İslam Yasası" onaylandı

Avusturya'daki tyükselişmalı “İslam Yasası”, Federal Konsey tarafından onaylandı.

Google Haberlere Abone ol
Avusturya'da "İslam Yasası" onaylandı

Avusturya Ulusal Meclisi'nde 25 Şubat'ta kabul edilen "İslam Yasası", Meclis'in öteki kanadı Federal Konsey'de de konuşuldu. Aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) temsilcileri, yasanın yeterli olmadığını ileri sürerek Ulusal Meclis'e geri gönderilmesini istedi.

"İSLAM AVUSTURYA'NIN BİR PARÇASI DEĞİL"

FPÖ hesabına konuşan milletvekilleri, İslam'ın Avusturya'nın bir parçası olmadığını, Avrupalı değerlerle uyuşmadığını ve yasanın radikalleşmeyi durduramayacağını anlatım etti.

Koalisyon hükümetini oluşturan Avusturya Sosyal Demokrat Partisi (SPÖ) ve Avusturya Halk Partisi (ÖVP) milletvekilleri ise, yasanın Müslümanlara hak ve sorumluluklar getirdiğini söyledi.

Federal Bakan Josef Ostermayer de yaptığı konuşmada, "İslam Yasası"nın bir din yasası olduğunu, anti-terör yasası olmadığını anlatım ederek, yasanın milli ve uluslararası hukuka müsait olduğunu savundu.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada yasa oy çokluğuyla onaylandı. Federal Konsey'in onayladığı "İslam Yasası", Cumhurbaşkanı'nın imzasına sunulduktan sonra resmi gazetede yayımlananarak yürürlüğe girecek.

ANAYASA MAHKEMESİ'NE DAVA AÇACAKLAR

Yasanın yürürlüğe girmesinden sonra yasaya karşı çıkan Avusturya Türk İslam Birliği (ATİB), Viyana İslam Federasyonu, Avusturya İslam Kültür Merkezleri Birliği ve Avusturya Türk Federasyonu, Anayasa Mahkemesi'ne dava açacak.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar