Avrupa Konseyi Türkiye Raportörü: Gezi’deki devlet şiddeti bize kaygı verdi

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türkiye Raportörü Fransız Josette Durrieu, “Gezi olaylarındaki devlet şiddeti bizleri çok rahatsız etti ve kaygı verdi. Türkiye’deki siyasi gidişat şu anda belirsiz.” dedi.Türkiye’nin Avrupa Birliği...

Google Haberlere Abone ol
Avrupa Konseyi Türkiye Raportörü: Gezi’deki devlet şiddeti bize kaygı verdi

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türkiye Raportörü Fransız Josette Durrieu, “Gezi olaylarındaki devlet şiddeti bizleri çok rahatsız etti ve kaygı verdi. Türkiye’deki siyasi gidişat şu anda belirsiz.” dedi.

Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliği yönünde incelemelerde bulunmak üzere Türkiye’ye gelen Avrupa Konseyi Türkiye Raportörü Josette Durrieu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret etti. Türkiye için rapor hazırlarken Eskişehir’i seçme nedenleri olarak, metropol şehirlerin bir ülke için net bilgi vermediğini söyleyen Durrieu, Eskişehir ve Büyükerşen hakkında güzel izlenimleri olduğunu vurguladı. Durrieu, Büyükerşen’in, Eskişehir’e ve Türkiye’ye yaptığı hizmetleri yakından takip ettiklerini kaydetti. Eskişehir ve Büyükerşen için çok olumlu ve güzel bilgiler edindiklerini belirten Durrieu, “Büyükerşen, başarılı bir yönetici. Rektörlüğü ve belediye bşkanlığı döneminde yaptıkları ile bir şehrin yeniden en güzel biçimde doğuşunun mimarı oldu. Kendisini yakından takip ediyoruz.” diye konuştu.

Durrieu, ziyaretinde Türkiye’deki yargılamalar, cezaevleri konusu ile Gezi olaylarına da değinde. Toplu yargılamalar ve cezaevlerinin dolu olmasının Türkiye’yi karartan ve imajını zedeleyen olaylar olduğunu ifade eden Durrier, “Gezi olaylarındaki devlet şiddeti bizleri çok rahatsız etti ve kaygı verdi. Türkiye’deki siyasi gidişat şu anda belirsiz. Belki cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra siyasi durumla ilgili bilgi sahibi olacağız.” ifadesini kullandı.

Başkan Büyükerşen de Durrieu’nun ziyaretinin kendileri için onur olduğunu söyledi. Büyükerşen, konuğuna Eskişehir ile ilgili bilgiler verdi. CİHAN

Yorumlar