Avcı: Taslağın son halini dershanecilerle birlikte vereceğiz

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, üzerinde çalıştıkları dershane taslağı konusunda açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Avcı: Taslağın son halini dershanecilerle birlikte vereceğiz

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, üzerinde çalıştıkları dershane taslağı konusunda açıklamalarda bulundu. Çalışmalarda sona yaklaştıklarını söyleyen Bakan Avcı, hazırlanan taslağın son halini dershane temsilcileriyle birlikte vereceklerini söyledi. Avcı, “İlgili kamuoyu ile paylaşacağız. Geçtiğimiz ay içerisinde dört büyük dershane derneklerinin şemsiye kuruluşlarıyla toplantı yaptık. Önerileri aldıktan sonra, taslağımıza nihai biçimini vermeden önce tekrar görüşeceğimizi söylemiştik. Nihai istişaremizi, onlarla konuştuğumuz şekilde bir hafta 10 gün içinde yaparız.” dedi. Bakan Avcı, son günlerde yaşanan Milli Eğitim’deki görev değişikliklerinin de daha önceden planlandığını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kampüsleri Ulusal Mimari Proje Yarışması'nın ödül törenine katılan Milli Eğitim Bakan Prof. Dr. Nabi Avcı, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Dershane taslağında çalışmaları tamamlamak üzere olduklarını ifade eden Avcı, aralık ayı içerisinde yapılan fiziki ve beşeri alt yapılarına ilişkin bir envanter çalışması yaptıklarına değindi. Bu çalışmada dershanelerin kaç dersliği, bina yapısı ve öğretim kadrosu gibi altyapılarını incelediklerini söyleyen Bakan Avcı, “İlgili sivil toplum kuruluşlarına, sendikalar, dershane temsilcilerine, bununla ilgili son bulgularımızı paylaştık ve görüşler aldık. Bu görüşler değerlendirildikten sonra taslak çalışmamızı nihayetlendirip Bakanlar Kurulu’na sunacağız. Takvim aksamadan sürüyor. Bir hafta 10 içerisinde derleyip toplayacağız.” dedi.

10 GÜN İÇERİSİNDE TASLAĞI KAMUOYUYLA PAYLAŞACAĞIZ

Hazırlanan taslağın son halini hem kamuoyu ile hem de sektör temsilcileriyle görüştükten sonra son halinin verileceğine değinen Avcı, “Geçtiğimiz ay içerisinde dört büyük dershane derneklerinin şemsiye kuruluşlarıyla toplantı yaptık. Orada da bunu paylaştık. Bu önerileri aldıktan sonra taslağımıza nihai biçimini vermeden önce tekrar görüşeceğimizi söylemiştik. Nihai istişaremizi onlarla konuştuğumuz şekilde bir hafta 10 gün içinde yaparız.” ifadelerini kullandı.

Bazı dershanelerin yurt olmaya da müsait olduğunu ve dönüşebilecek kurumlar içerisine yurdun da eklenmesini isteyen dershane temsilcilerinin olduğunu belirten Avcı, yaptıkları çalışmalar neticesinde mevcut dershanelerden 5’te birinin özel okula dönüşmeye müsait olduğuna değindi. Avcı şöyle dedi: “Önceki yıl yapılan envanter çalışmasından aldığımız ilk bulgular, bunların en fazla yüzde 20’nin özel okula dönüşebilir nitelikte olduğunu gösteriyordu. Son yaptığımız çalışma da bunu doğruluyor. Nihai kararı dönüşme kabiliyetine haiz olan herkes illa özel okul olarak dönüşmeyi istiyor anlamına gelmiyor. Özel okula dönüşebilirlik ayrı bir şey, özel okula dönüşmek istemek ayrı bir şey. Biz 5’te birinin bugünkü koşullarda özel okul olmaya uyabileceğini düşünüyoruz.”

ATAMALAR ÖNCEDEN PLANLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı’nda yapılan atamaların önceden planlandığını ve muhataplarının da haberinin olduğunu söyledi. Avcı, “Biz özellikle bu yıl SBS’yi kaldırdık. Onun yerine yeni bir uygulama başlattık. Bu çok kapsamlı bir organizasyon gerektiriyordu. O nedenle bu atamaların yazın yapılması gerekiyordu. Fakat İl Milli Eğitim müdürlerimizin kendi bulundukları yerde bu sınav organizasyonunu rahat gerçekleştirmek için özellikle geciktirdik. Bizim müdürlerimizin bir bölümü görevlendirmeyle bir bölümü vekaleten görev yapıyorlardı. Bu onların özlük hakları bakımından da sıkıntılı bir durumdu. Bunların bir kısmını uygulamaya koyduk ve daha da koyacaklarımız var. Bunları son günlerin aktüalitesiyle değerlendirmek doğru olmaz.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar