Avcı: Öğretmen atamasının seçimle ilgisi yok dedi

Bakan Avcı, (Öğretmen atamaları) Bu kadro ihdasının seçimlere yönelik bir seçim ekonomisi uygulaması olduğu spekülasyonu doğru değil" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Avcı: Öğretmen atamasının seçimle ilgisi yok dedi

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AA muhabirine yaptığı izahatda, AK Parti hükümetinin 2002 yılından beri kadar 475 bin muallim atadığını söyledi.

SPEKÜLASYONLAR VAR

Bu rakamlara kıyasla şu anda vazife oluşturan her iki öğretmenden birinin bu çağda göreve başladığını aktaran Avcı, TBMM'ye sunulan 47 bin muallim kadro ihdasına ilişkin kimi spekülasyonlar olduğunu anımsattı.

Avcı, her halk kuruluşunda bulunduğu bu şeklinde Milli Eğitim Bakanlığı'nda da kadro ihtiyacının fakat yasalarla sağlanabildiğini anımsatarak, alakanın TBMM'de kabul görmesi halinde,  2015 yılında değerlendirilmek üzere Milli Eğitim Bakanlığı emrine verileceğini söyledi.

ATAMALAR KPSS'YE GÖRE YAPILIYOR

Tahsis edilecek kadronun ne süre ve nasıl kullanılacağının da göze çarpan kurallara kıyasla gerçekleştirileceğini ifade eden Bakan Avcı, şunları kaydetti: "En başta biliyorsunuz KPSS'ye kıyasla bu atamalar yapılıyor.  KPSS de 4 - 5 Temmuz 2015 tarihinde yapılacak.  Ayrıca öğretmenler için  KPSS'den sonra bir de saha sınavı mevcut o da 12 Temmuz 2015 tarihinde yapılacak.

SEÇİMLE İLGİSİ YOK

Dolayısıyla bu kadro ihdasının seçimlere yönelik bir seçim ekonomisi uygulaması bulunduğu spekülasyonu doğru değil. Temmuz ayında bununla beraber Milli Eğitim Bakanlığı'nda, hangi branştan  ne kadar öğretmenin emekliye ayrıldığı netleşmiş olacak.  Bütün bunlara kıyasla yapılacak  hesaplamaların neticesinde şekilde da Milli Eğitim Bakanlığı, ihdas edilecek bu 47 bin kadroyu ne süre ve nasıl değerlendireceğini o süre planlamış olacak."

CHP'NİN TEKLİFİ SEÇİM YATIRIMI

Nabi Avcı, CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi'nin  23 Nisan 2015 tarihine kadar 150 bin muallim atamasının yapılması için yasa teklifi verilmesini tipik bir seçim atağı şekilde nitelendirdi. CHP'nin Nisan'da 150 bin muallim atanması teklifinin hiç bir adisyona ve kitaba dayanmadığını anlatım eden Bakan Avcı, şunları kaydetti: "Hiç bir rasyoneli olmayan ve bugünkü Meclis emek takvimiyle de gerçekleşmesi zaten olanaksız bir seçim atağı mevcut o ayrı bir şey onun hesapla, kitapla, muallim atamalarının yapıldığı süreçle hiçbir ilgisi yok. Öğretmen atamaları göze çarpan takvimlere müsait şekilde yapılıyor; KPSS sonuçlarına kıyasla yapılıyor. KPSS de Temmuz başındadır dolayısıyla bu 47 bin kadronun temmuz'dan sonra nasıl değerlendirileceği, hangi branşlara ne kadar muallim ataması yapılacağı fakat o tarihten itibaren netleşmiş olacak."

546 ENGELLİ ÖĞRETMENİN ATAMASI GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Bakan Avcı, engelli öğretmenlerin atamasına ilişkinde titiz bir emek yürüttüklerini söyledi. Daha önceki zamanlarda de engelli muallim atamalarını gerçekleştirdiklerini hatırlatan Avcı, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu son çağda yapılacağını ilan ettiğimiz 300 engelli muallim atamasının da müracaatlarını aldık. Bu başvurular neticesinde gördük ki toplam 546 engelli muallim adayımızın müracaatı var. Bunların tamamının atamasını yapacağız; ama bu sırf müracaatı bulunan engelli muallim adaylarıyla ilgili. 546 engelli muallim adayının tercihlerini aldık, onların atamalarını gerçekleştireceğiz. Diğer atamalarımızı da, Temmuz başında yapılacak  KPSS'nin  sonuçlarına kıyasla ve emekli bulunan öğretmenlerimizin branşlarının dağılımına bakarak yapacağız."

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar