Atalay: Suriyelilerin cami önlerinde dilencilik yapmalarına üzülüyoruz

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Suriyeliler için kamplarda yer olduğunu söyledi. Atalay, " Suriyeli kardeşlerimizin cami önlerinde dilencilik yapmasından dolayı üzülüyoruz. O misafirlerimize diyoruz ki, kamplarımızda yer var. Kamplarımız...

Google Haberlere Abone ol
Atalay: Suriyelilerin cami önlerinde dilencilik yapmalarına üzülüyoruz

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Suriyeliler için kamplarda yer olduğunu söyledi. Atalay, " Suriyeli kardeşlerimizin cami önlerinde dilencilik yapmasından dolayı üzülüyoruz. O misafirlerimize diyoruz ki, kamplarımızda yer var. Kamplarımız daha rahat, bütün ihtiyaçları karşılanıyor." dedi.

Kırıkkale’de pazar ve esnaf gezisine çıkan Başbakan Yardımcısı Atalay, Suriyeli vatandaşların kamplara gönderilmesinin yanlış algılandığını belirterek, “Bazı yerlere olaylar olunca, Suriyeli kardeşlerimizin cami önlerinde dilencilik yapmasından dolayı üzülüyoruz. O misafirlerimize diyoruz ki, kamplarımızda yer var. Kamplarımız daha rahat bütün ihtiyaçları karşılanıyor. Valilerimizden de ricamız o oldu. Bu tür görüntüler Suriyeliler için iyi değil, sanki Türkiye’ye gelip de ihtiyaçlarını biz karşılamıyoruz gibi oluyor. Bu konuda elimizden geleni yapıyoruz ve kamplarımızda da yerimiz var. Dolayısıyla çok zaruri ihtiyacı olanları, kamplara gönderebilirsiniz, diyoruz. Mecburen dışarıda yaşamasın ve kamplarda yaşasın diye bir anlam çıkartmamak gerekir. İhtiyacı olanlara bizim kamplarda yer var. Hem Suriyeli kardeşlerimize valilerimize ve kaymakamlıklara duyurmuş olduk.” şeklinde konuştu.

ÇATI ADAYININ PUANI DÜŞÜYOR

Çatı adayının puanının son günlerde 1-2 puan düştüğünü savunan Beşir Atalay, “İlk başlarda biraz yüksekti ama tanındıkça düşüyor. Dün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dinlediyseniz orada bir sorun olduğunu göreceksiniz. Büyük bir telaş olduğunu göreceksiniz. Bayram günleri biliyorsunuz iyi mesajlar verilir. Bahçeli’nin Ankara’da yaptığı konuşmayı görün, nefret, kin, öfke ve telaş bulunuyor. Bunları gördüğünüzde anlıyorsunuz ki, işler iyi değil. Bunlar 10 parti bir araya geldiler. Sadece MHP ve CHP’nin oyunu alamayacak bir çatı adayı bulunuyor. Kendi tabanları bile oy vermeyecek. Dolayısıyla, onlar zorlanıyorlar. Biz hamdolsun. Biz hem MHP tabanından hemde başka partilerin tabanından oy alıyoruz. Şu anda kendi oyumuzun üzerinde bir oy isteği var Başbakanımıza. İnşallah ilk turda kesin olarak, seçileceğini bekliyoruz. Ülkemiz içinde doğrusu uzun seçim ortamı olmasın. İki seçim peş peşe. 10 Ağustos'ta seçeriz de bu iş bitmiş olur.” diye konuştu.

Programa Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay ve partililer katıldı.

CİHAN

Yorumlar