Atalay: Bizi üzüyor ve düşündürüyor

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İslam coğrafyasında çok üzücü olaylar cereyan ettiğini ve özellikle mübarek Ramazan ayı içerisinde Gazze'de yaşananların kendilerini çok yakından etkilediğini, üzdüğünü ve düşündürdüğünü...

Google Haberlere Abone ol
Atalay: Bizi üzüyor ve düşündürüyor

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İslam coğrafyasında çok üzücü olaylar cereyan ettiğini ve özellikle mübarek Ramazan ayı içerisinde Gazze'de yaşananların kendilerini çok yakından etkilediğini, üzdüğünü ve düşündürdüğünü söyledi. Atalay, "İsrail'in bu yaptığı yeni değil, İsrail şu anda tam bir devlet terörü uyguluyor." dedi.

Atalay, Nokta Camii’nde kıldığı cuma namazının ardından Gazze için para toplayan dernek üyelerine 100 lira verdi. Daha sonra valilik binası inşaatını inceleyen Atalay, AK Parti il binasında partililerle bir araya geldi. Burada basının sorularını cevapladı.

İnsani yardımlarla ilgili yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını açıklayan Atalay, "Bölgeye insani yardım iletme konusunda hem TİKA hem AFAD yoğun bir çalışma içerisinde ve oraya yardımlar götürüyoruz, ulaştırıyoruz. Kimi Birleşmiş Milletler (BM) kanalıyla kimi kendi bulduğumuz imkanlarla. Bir yandan da siyasi çalışmalar, girişimler sürüyor. İsrail'in bu yaptığı yeni değil, İsrail şu anda tam bir devlet terörü uyguluyor ve BM'ye rağmen uluslararası camianın bütün tepkilerine rağmen yine o kendi gayriinsani politikasını sürdürüyor. Bu da bütün dünyanın gözleri önünde oluyor. Dünyada bütün bunları herhalde görüyor ve ders alıyor." diye konuştu.

Başbakan'ın ve Dışişleri Bakanı'nın sürekli Halid Meşal ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la görüştüğünü anlatan Atalay, Türkiye'nin bu konuda en aktif ülkelerden biri olduğunu belirterek, "Mübarek Ramazan ayında oradaki insanların acılarını paylaşıyoruz. Onlara yardım ulaştırmak için çalışıyoruz. Bu konuda inşallah en ileri şekilde alınacak, tedbirleri hükümet olarak alıyoruz. Dünyanın bunları görmesini bekliyoruz. Başbakanımızın dün dünyaya çağrısı vardı." dedi.

HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın bazı konuşmalarının yerinde olduğunu belirten Atalay, "Bazen değişik açıklamalar yapıyor. Buna da gereken cevaplar veriliyor. Ayrıca çatı adayı için partiler birleşti. Halkımız gereken cevabı verecek." ifadesini kullandı. CİHAN

Yorumlar