Askerler HDP'lilerle görüşmedi!

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nin Irak sınırında bulunan Dağlıca Bölgesi’nde konuşlu askeri birliğe dün yapılan ve yakındaki köyde bulunan 15 yaşındaki bir kız çocuğunun yaralandığı havanlı ve silahlı saldırıların ardından HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan ve bazı STK temsilcileri bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Askerler HDP'lilerle görüşmedi!
Yüksekova Dağlıca Üs Bölgesine dün yapılan havan saldırısında, mermilerden birinin Dağlıca Köyüne düşmesi sonucu, Mizgin Tire yaralandı. Tire’nin Yüksekova Devlet Hastanesi’ndeki tedavisi devam ederken, aralarında HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Demokratik Toplum Meclisi, HDP, DBP, DTK, İHD yöneticileri ile barodan avukatların da bulunduğu 15 kişilik bir heyet ilk olarak Dağlıca Taburu’nda askeri yetkililerle görüşmek istedi.
Ancak askeri yetkililerin yerlerinde olmadığının belirtilmesi üzerine köyülelerle görüşen Milletvekili Zeydan, Yeşiltaş köyü yakınlarında ise gazetecelire açıklamalarda bulndu. Zeydan şöyle konuştu:
"Askeri yetkililer bizimle görüşmedi ama biz onların orada olduğunu biliyoruz. Barış süreci provokasyonlara kurban edilmemeli. Ülkenin geleceği karartılmamalı. Köylülerimiz de oldukça endişeli. Her gün bomba sesleri ve çatışma ortamı içinde yaşıyorlar. Türkiye halkları olarak artık barış ve özgürlük istiyoruz. Seçim öncesi hükümet tarafından durdurulan çözüm sürecine tekrar işlev kazandırılmalıdır."

Yorumlar