ASDER'den HDP'li Hezer'e tepki

ASDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hacımustafaoğulları, "Terörle ilişkisi olanlar Türkiye siyasetinde yer alamaz, TBMM'de yeri olamaz" dedi

Google Haberlere Abone ol
ASDER'den HDP'li Hezer'e tepki

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Hacımustafaoğulları, HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'in Ankara'daki bombalı saldırıyı gerçekleştiren teröristin taziye çadırına gitmesine ilişkin, "Terörle ilişkisi olanlar Türkiye siyasetinde yer alamaz, TBMM'de yeri olamaz" dedi.

HDP'nin artık bir karar vermesi gerektiğine işaret eden Hacımustafaoğulları, şunları kaydetti:

"TBMM'nin üyeliğini yapan, hangi partiden olursa olsun bu millete hizmet etmek için yemin etmiş bir milletvekilinin, bir vatan haininin ve Türkiye düşmanlarının kontrolünde olan ve onların emellerine hizmet eden bir teröristin cenazesi için kurulan çadırda ve cenazesinde yer alması kabul edilemez. Hiçbir zaman şehitlerimize taziyede bulunmuyorlar. Bir askerimiz, bir polisimiz şehit olduğunda bu vekilleri hiç ne bir cenazede ne de bir taziye çadırlarında görüyoruz. Hiçbir HDP milletvekilinin bir güvenlik kuvveti mensubunun şehadetine üzüldüğünü, bunu kınadığını duymadım. Bunu yapmazken kalkıp bir teröristin cenazesine iştirak etmelerine göz yumulamaz. Dernek olarak bu tavrı sert bir dille kınıyoruz. Artık HDP tercihini yapmalı; terörün yanında mı, siyasetin içinde mi? Siyaset mi yapacak, terörü mü destekleyecek? Terörle ilişkisi olanlar Türkiye siyasetinde yer alamaz, TBMM'de yeri olamaz."

Yorumlar