Arırç: AK Parti hükümeti olarak Sultan Fatih gibiyiz

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, AK Parti Hükümeti'ni İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet’e benzetti.

Google Haberlere Abone ol
Arırç: AK Parti hükümeti olarak Sultan Fatih gibiyiz

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, AK Parti Hükümeti'ni İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet’e benzetti. Arınç, “AK Parti Hükümeti olarak aynen Sultan Fatih gibiyiz. Başkalarının hayal edemediklerini biz, bir bir gerçekleştiriyoruz. Daha da yapacağız.” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Kestel Kavşağı Bülent Arınç’ın katıldığı törenle hizmete açıldı. Arınç, törende yaptığı konuşmada yine muhalefete yüklendi. Muhalefet partilerini planları olmamakla suçlayan Arınç, şunları söyledi: “Bizim karşımıza geçip muhalefet yaptığını zannedenler, ne yaptıklarını, ne yapacaklarını bilemedikleri için bir saatin 55 dakikasını üç tane küfür kelimesine harcıyorlar. Bir başkası da hayal kurabiliyor. Hamd olsun yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı. Sultan Fatih gibi, 21 yaşında gencecik bir insanken İstanbul üzerine giderken, karşısına çıkanlar şunu söyledi; ‘Çok da gençsin, çok da tecrübesizsin. Senden evvel 9 kere Araplar, 21 defa Venedikliler, Cenevizliler İstanbul’u almak için geldi de muvaffak olamadı. Sen neyine güveniyorsun.’ Fatih’in verdiği cevap çok güzel, “Biz inançlı insanlarız. Biz öyle şeylere muktediriz ki, yapabileceklerimizi siz hayal bile edemezsiniz. Biz de AK Parti Hükümeti olarak aynen, Sultan Fatih gibiyiz. Başkalarının hayal edemediklerini biz bir bir gerçekleştiriyoruz. Daha da yapacağız.”

Türkiye’nin geride kalan 11 yılda önemli mesafeler aldığını ifade eden Bülent Arınç, şöyle konuştu: “11 yılda yaptığımız çok şey, anlatacağımız çok iş var. Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz. Türkiye 11 öncesinden bugüne nasıl geldi, o günkü şartlarla bugünkü şartlar nedir, hasta olana sorun, memnuniyetini ifade edecektir. Çocuğunu okula yollayan memnuniyetini söyleyecektir. Biz hayal peşinde koşmuyoruz. Yaptığımız işleri anlatıyoruz. Bugün Kestel Köprülü Kavşağı'nı açıyoruz. 26 milyon harcandı. Gece gündüz çalışan büyükşehir var. Bursa’yı yüksek hızlı trene kavuşturuyoruz. 100 yılın rüyası gerçekleşiyor. Dün otoyol inşaatını, tünelleri gezdik. Bunların hedefi kendi boyları kadar, bizim hedefimiz ufuklar kadar, Uludağ kadar büyük. Bursa ulaşımın ortasında olacak. Yap-işlet-devret ile 7 milyar dolara ihale ettiğimiz bu projenin üzerinde 4 kilometrelik asma köprüler var. Bu hükümet o kadar güçlü ki, karanın bittiği yere ya asma köprüler yapıyor, ya da denizin altında Marmaray ile iki kıtayı birleştiriyor. Ağızlarını açınca hakaretten başka bir şey bilmeyenlere söylüyoruz. Büyükşehir olmakla imkanlarımız artıyor. Kestel, büyükşehir ile çok daha güzel hizmetlere kavuşacak. Merkezi idare olarak yerel yönetimlerin imkanlarını artıracağız. Alt ve üst yapısıyla Kestel’deki insanımız daha mutlu yaşasın diye gayret ediyoruz. Köprülü kavşak demeyin, geçmişte bırakın yerel yönetimleri, merkezi yönetimler bile bunları yapamıyordu. Eskiden yerel yönetimler para bulamıyordu. Sadece 390 milyon lirayı yüksek hızlı tren için veriyoruz. Fatih, ‘Biz inançlı insanlarız. Biz öyle şeylere muktediriz ki, siz onları hayal bile edemezsiniz’ diyor. Biz de öyleyiz. Kestel kavşağı hayırlı olsun.”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de törendeki konuşmasında, kaliteli bir ulaşım için çalıştıklarını anlattı. Altepe şunları kaydetti: “Kaliteli bir ulaşım için, buradan raylı sistem geçecekse, bir daha burayı kazmayalım dedik ve bu kavşağı yaptık. 26 milyona mal olan güzel bir proje. Bölgemiz için, Kestel, Gürsu ve Bursa'mız için hayırlı olsun. Bursa ecdat yadigarı bir şehrimiz. Bu şehirde yaşamak büyük şans, bu şehre hizmet etmek için biz yöneticiler için büyük bir onur. Tesisler kazandırmak yoluyla bunun en güzel şekilde ispatını yapıyoruz. Bursa'mızı seviyoruz. Bunu hizmetlerimizle gösteriyoruz. Bu kadrolar icraat, hizmet kadroları. En iyisini, en güzelini Bursa'mıza kazandırma gayretindeyiz. Her işin en kalitelisini yapmak, dünyanın en iyi projesini gerçekleştirme konusunda iddialıyız. Bu hizmetleri dünya çapında firmalarla yapıyoruz. Artık şehirler yarışıyor. Bursa her yönüyle ayağa kalktı."
CİHAN

Yorumlar