Arınç'tan önemli açıklamalar

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istifa edip AK Parti'nin başına geçecek iddiasına ilişkin olarak, "Bu iddiayı konuşmak bile ayıp. Sayın Davutoğlu'nun performansını çok başarılı buluyorum. Kısa bir zamanda çok iyi bir noktaya geldi. Oylar neden düştü derseniz onun farklı cevapları var. Bence Sayın Erdoğan'ın da böyle bir düşüncesi yok. AK Parti içerisinde bir liderlik tartışması yok." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Arınç'tan önemli açıklamalar
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CNN TÜRK’te Hakan Çelik’in sorularını yanıtladı.
İşte açıklamasından satır başları:
Ben de bir insanım, hatalarım olabilir. Partizanlık yapmış olabilirim. Sen benim kulağımı çek ama yine de sen beni tek başına iktidar yap. Kaldı ki birileri birbirlerini afaroz etmeye çalışıyor. 78 milyon insan icraat bekliyor. 
Seçim sonuçlarında AK Parti tek başına iktidar olamamıştır ama başarılı olmuştur. Seçmen bu seçimde AK Parti'yi ikaz etti.
Ben Sayın Başbakan'la 1,5 saat görüştüm, bildiklerimi arz ettim. Çok önemli görüşmeler oldu. Ben de Sayın Başbakanımızın sorularına olabildiğince dürüst yanıt verdim

Balkon konuşması sırasında kızgın mıydınız?
Ben içimdekini dışarıya yansıtıyorum. Ben donuk bir görüntü veremiyorum. Balkona çıkarken birileri beni ikaz etti abi yüzün gülsün dedi. Çabaladım ama çok beceremedim. Ben bu sonucu beklemiyordum. 290 milletvekiliyle tekrar hükümet olacağımızı zannediyordum.
HDP'nin barajı geçmesi için her yol denendi. Baskı ve tehdit de vardı ama 'haçlılar' demek yanlış. Ama bir düşman psikolojisiyle oy toplamak mümkün değil. Eğer HDP barajı aşmasayadı, CHP yüzde 30'un üzerinde oy alsaydı bile AK Parti iktidar olacaktı.
BAŞKANLIK SİSTEMİ SÖYLEMİ
Biz başkanlık sistemini her gün defalarca konuşulması, zarurettir, olmazsa olmaz, bunun için de şu kadar vekil gerekir gibi davranışlara karşı başkanlık meselesini yeni anayasaya bağlamak suretiyle ortaya koyduk. Çağdaş başkanlık sisteminin Türkiye’de nasıl uygulanabileceğini yeni bir anayasa ile konuşmak mümkün. Başkanlık sistemini amentü gibi günde 5-6-7 kez konuşması, bizim de bunun yeri anayasadır, yeni anayasada koyacağız dedik. Arada belki bir nüans oldu. Halkımız bu nüansı mutlaka değerlendirmiştir. Diğer partilerin de böyle bir niyeti yok. Dilerim yeni hükümet kurulunca bu partiler bir araya gelir, kırmızı çizgilerle değil, samimi, çağdaş bir anayasa yapmak için bir araya gelirse olabilir. Başkanlık sistemi anayasada yer alamayacağına göre mevcut sistemin devam edeceğini söylemek yanlış olmaz.
ERDOĞAN’IN SÖYLEMLERİ SEÇİM SONUCUNU NE YÖNDE ETKİLEDİ?
Ancak anayasa kuralları içinde veya etik kuralları içinde bir cumhurbaşkanı yapar mı diye sorarsanız sayın Cumhurbaşkanı bunu yapacağını, farklı bir cumhurbaşkanı olacağını söyledi. Artık bu sözler üzerine yorum yapmak doğru olmaz. Olumlu mu olumsuz mu etkileri olduğunu hem anket çalışmaları ile hem de konuyu gündeme getiren arkadaşlarla ilgili bir bahsin olduğunu söyleyebilirim. Söyleyemem. Cumhurbaşkanı’na saygısızlık etmek istemem. Yorumu bizi izleyenler yapsın.
CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI 
Bu konuda görüş beyan etmem. Sayın cumhurbaşkanımız daha önceleri başbakanken Başbakanlık Hizmet Binası olarak düşünülmüş büyük bir kompleks yapmak istiyordu. Haklıydı. Bu yapıldı. Sonradan da sayın cumhurbaşkanımız burayı ben kullanayım, Çankaya’yı da başbakan kullansın dedi. Bu onların arasındadır. Orayla ilgili aşırı rencide edici sözler söylendi. Eleştiri haktır. Burayı eleştirenler haksızdır, haindir, kötüdür de denmemesi lazım. Bir vatandaş israf diyorsa neden israftır, neden israf değildir anlatılır. Bir insan bile ev yaptırırken kaba haliyle alır, için istediği gibi yaptırır. Evinde bunu yaptıran Cumhurbaşkanlığı’nda da iyi malzeme kullanır. Yerli olur, ithal olur. İyi işçilik gerekir. Özel imalat ve özel işçilikte masrafı biraz fazla görünebilir.
İsraf konusu bana ait. Patenti üstümde kaldı. Allah diyor ki ‘yiyiniz, içiniz ama israf etmeyiniz’. Bir akarsudan bile abdest alsanız israf etmeyiniz diye buyuruyor peygamberimiz. İsraf fazlasıdır. Hayırda israf olmaz. Ama israf etmeyeceksiniz. Fazla masraf yapmayacaksınız diye kendime göre vaazla karışık bir sohbet yaptım. Sonra da herkesin kendi özel hayatında da israf var dedim. Bu devlette de israf var mı derseniz ‘var’ dedim. Bir cumhurbaşkanlığı sarayıdır. Yabancı konukları da kabule derken bin yıllık tarihimizin gösterişinin mutlaka konması lazım. En güzel örnek Pembe İncili Kaftan’dır. Okuyanlar Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı ondan sonra konuşsun. Burası yanlıştır diyenlere de kulak verin. Şu malzeme kullanıldı, şöyle oldu derseniz insanlar da konuşur. Eleştiri olmalı, haktır. Ama eleştirilerin de ciddi olması lazım
-Erdoğan istifa edip AK Parti'nin başına geçecek mi?
Bu iddiayı konuşmak bile ayıp. Sayın Davutoğlu'nun performansını çok başarılı buluyorum. Kısa bir zamanda çok iyi bir noktaya geldi. Oylar neden düştü derseniz onun farklı cevapları var. Bence Sayın Erdoğan'ın da böyle bir düşüncesi yok. AK Parti içerisinde bir liderlik tartışması yok.


Abdullah Gül nerede olmalı?
Sayın Gül, kendine yakışanı yapmıştır. Mitinglere katılması gerekirdi görüşünde değilim. Ama onu mitinglerin malzemesi haline getirmek doğru olmazdı. Ben Sayın Gül'ün tavrını beğeniyorum.

Gökçek polemiği
Ben ne konuştuğumu bilen bir adamım. Söz ağızdan bir kere çıkar. Hoş olmayan bir tartışma çıktı. Bunun sebebi ben değilim. Benim hakkımda çok çirkin şeyler yazdı. Zannettim ki birileri bu beyefendiyi uyaracak o tweetleri sil ama olmadı. Ona bunu yazdıranlar varsa ona aferin demiştir.
Öncesinde bunu Sayın Başbakan'a sordum. Bunu muhattap alma dedim. Bu yanlışı dikkate alma, bunun hesabını sorarım dedi. Bakan arkadaşlar da aynı şeyleri söyledi. Abi sen kimsin o kimsin, muhattap alma dediler. 
Beni paralel olmakla suçluyor, beni kızımdan, damadımdan vuruyor. Tayyip Bey gibi, Davutoğlu gibi onlarla görüşmüş, yakınlık kurmuş insanım. 17-25 Aralık sürecinden sonra bağımızı kestik. Beni ailemden vurmaya kalkıyor, bel altı vurmaya kalkıyor. Ben onun adaylığına karşı çıkmıştım Cemaat'ten isimler gelip onun için ricacı oldu. Bu isimlerden biri Hüseyin Gülerce'ydi. Daha sonra da Cemil Koca rica etti.
Herkes beni bir yere çekmeye çalışıyor. Ben paralel yapı denen yapıyla manevi bağım vardır. Bu onlara parsel parsel yardım etti. Tayyip Bey'den zılgıt yiyince geri almaya çalıştı. Ben bildiklerimi söyleyeceğim dedi.
Tayyip Bey'e karşı en büyük düşmanlığı yaptı. Parti satın aldı. Çok özel şeyler de var onları söylemek istemiyorum. Söylediğimin arkasındayım. 

Yorumlar