Arınç'tan Musul açıklaması: Müjdeli bir haberim yok

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, bu sabah itibariyle Musul'da IŞİD tarafından rehin alınan Türk vatandaşlarına ilişkin verebileceği "müjdeli bir haber olmadığını" söyledi. Türk TIR şoförlerinin serbest bırakıldığı...

Google Haberlere Abone ol
Arınç'tan Musul açıklaması: Müjdeli bir haberim yok

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, bu sabah itibariyle Musul'da IŞİD tarafından rehin alınan Türk vatandaşlarına ilişkin verebileceği "müjdeli bir haber olmadığını" söyledi. Türk TIR şoförlerinin serbest bırakıldığı haberlerini "Serbest bırakıldıklarına katılmam mümkün değil. Türkiye'ye dönecek noktada değiller." diyerek doğrulamayan Arınç, Türk rehinelerin emin bir yerde olduğunu dile getirdi.

Bülent Arınç, televizyonların Ankara temsilcileriyle Ankara'da bir araya geldi. Arınç, temsilcilerin sorularını cevaplamadan önce gündemdeki konular hakkında kısa bir açıklama yaptı.

İlk olarak Musul'da yaşanan olaylara değinen Arınç, "Burada önemli olan Türk konsolosluğunun kuşatılması ve 49 yurttaşımızın bir yere götürülmesi. Bu yurttaşlarımızın güvenlik güçlerimizin bir an evvel sağ salim Türkiye'ye ulaştırılmasıdır. Memnuniyet verici olan budur, böyle bir olay karşısında milli bir refleks oluştu." dedi. Türkiye için "Bizler kendi aramızda bazen birbirimize kızabiliyoruz, eleştirilerde bulunabiliyoruz." diyen Arınç, muhalefet partilerinin sorumlu açıklamalarda bulunduklarını bunun da sevindirici olduğunu söyledi.

Musul'da rehin alınan Türk vatandaşların durumu hakkında, "Bu sabah itibariyle sizlere müjdeli bir haberim yok. Ama olumlu gelişmelerin yaşandığını biliyoruz. Dikkat isteyen bir süreç içerisindeyiz. Dışişleri Bakanlığı da hükümet de hassas davranmak zorundalar." dedi. Arınç, IŞİD için ise "Örgütü biliyoruz, adını biliyoruz, amacını biliyoruz. Karşımızda bir devletle konuşmak görüşmek noktasında değiliz. Bu örgütü etkileyebilecek unsurların çok hassas bir şekilde devrede olması gerekir. Devletimiz bu çabayı gösteriyor." şeklinde konuştu.

TIR ŞOFÖRLERİNİN SERBEST BIRAKILMASINI DOĞRULAMADI


Yine IŞİD tarafından kaçırılan Türk TIR şoförlerinin durumlarına da açıklık getiren Bülent Arınç, "Serbest bırakıldıklarına katılmam mümkün değil. Türkiye'ye dönecek noktada değiller. Serbest bırakıldıklarına karşı bilgiler ama doğrulayacak değilim. Rehin olan yurttaşlarımız şu ana kadar kendilerine hiçbir fena muamelelerde bulunulmuyor, küçük yavrularımız da var emin yerdeler. Emin bir yerdeler. Hiç olmazsa bunu bilmek de bizi mutlu ediyor." diye konuştu.

BAYRAK HADİSESİ: BÖLGE KONTROL ALTINDA

Açıklamasında kısaca Diyarbakır'da 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki Türk bayrağının indirilmesine de kısaca değinen Arınç, olayı "Hepimizi yürekten yaralayan bir hadise" olarak değerlendirdi. Arınç, "Bir sefiliN bayrağımızı indirmesiyle büyük bir reaksiyon oluştu. Türkiye’de çok büyük bir kenetleme oldu, bu eylemi herkes reddetti. Bu konuda çok ileri sözler söyleyenler de oldu. Benim konuşmamı Kılıçdaroğlu büyük ölçüde çarpıttı, bu konuya tekrar dönecek değilim. Bölge hükümetimizin ve güvenlik güçlerinin kontrolü altındadır." dedi.

BİZİM CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ AZ ÇOK BELLİ

Son olarak yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Başbakan Yardımcısı Arınç, partisinin adayının kim olabileceği konusunda "Hepinizin yüzde 90 şu olabilir dediğinizi biliyorum ama AK Parti adayını açıklamak için acele etmedi. İstişare sürecini tamamladık, bu konuda karar vermiş gibiyiz." dedi. Muhalefetin adayının kim olacağının önemli olduğunu bu konuda "çatıda aday arayışlarının" sürdüğünü ifade eden Arınç, "Bu çabaları bir noktada anlayışla karşılamak lazım." diye ekledi. Arınç, "Onlar çalışsın, önemli olan bizim adayımızın kim olacağı değil. Bizim Cumhurbaşkanı adayımız az çok belli gibi." ifadelerini kullandı.

Arınç ardından temsilcilerin sorularını cevaplamaya başladı.
 CİHAN

Yorumlar