Arınç'a, 'TÜRGEV'in kamu kaynaklarını talan' iddiası soruldu

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) üzerinden kamu kaynaklarının talan edilmesi iddialarını sordu.

Google Haberlere Abone ol
Arınç'a, 'TÜRGEV'in kamu kaynaklarını talan' iddiası soruldu

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) üzerinden kamu kaynaklarının talan edilmesi iddialarını sordu.

TBMM Başkanlığı’na, Bülent Arınç’ın yazılı cevaplaması talebiyle soru önergesi veren Atilla Kart, şöyle dedi: “TÜRGEV Vakfı üzerinden, kamu kaynaklarının talan edilmesi olaylarının bir örneği Konya’da yaşanmıştır. Tarafımıza ulaşan bilgilere göre; yapım ödeneği Vilayetler Hizmet Birliği tarafından karşılanan, 19.08.2011 tarihinde yapımına başlanan, 04.07.2012 tarihinde yapımı biten, ihale bedeli 1.877.000,00 TL olan bina; inşaatın bitim tarihinden 1 yıl kadar sonra , İl Genel Meclisinin 06.06.2013 tarih-281 sayılı kararıyla 29 yıllığına ve bedelsiz olarak TÜRGEV’e kiralanmıştır.

200 kişilik yurt binası olarak, TÜRGEV tarafından üniversite öğrencilerine yönelik olarak kullanılan bu bina, TÜRGEV’e 29 yıllığına bedelsiz olarak verilirken; Konya-Selçuklu ilçesinde civar mahallerde bulunan 378 öğrenci kapasiteli yurt, aylık 58.108,36 TL üzerinden; 740 öğrenci kapasiteli bir diğer yurt ise aylık 104.041,66 TL bedel üzerinden kiralanmıştır. Öncelikle ifade ediyoruz; yapımından sonra 1 yıl kadar boş kalan bu bina, TÜRGEV’e bedelsiz olarak verilmeden evvel, Kredi ve Yurtlar Kurumu aynı bölgede 300-400 metre mesafede bulunan yerlerde özel şahıslardan yüksek bedellerle bina kiralayarak kamu adına yurt hizmeti vermiştir.

Görüldüğü gibi, Başbakan’ın oğlunun yönetiminde bulunan TÜRGEV’e, devletin tüm kaynakları, yine devlet tarafından peşkeş çekilerek haksız çıkar sağlanmıştır. Yukarıda anlatımı yapılan sürecin başka bir açıklaması olamaz.”

“BAŞBAKAN ERDOĞAN DOĞRUDAN SORUMLU”

“Recep Tayyip Erdoğan’ın, bu olayın doğrudan sorumlusu konumunda olduğuna dikkat çeken Kart, Bülent Arınç’a şunları sordu:
"Konya-Selçuklu ilçesinde Vilayetler Hizmet Birliği tarafından yaptırılan ve yukarıda sözü edilen bina, adı geçen vakfa neden bedelsiz olarak ve 29 yıllığına kiralanmıştır?

Kredi ve Yurtlar Kurumu, bu inşaatın bulunduğu bölgede aylık 50.000 ila 100.000 TL seviyesinde bina kiralayarak, üniversite öğrencilerinin yurt ihtiyacını karşılamaya çalışırken, böylesine bir tahsisin yapılmasının dayanağı, gerekçesi ve takdiri ölçüsü nedir?

Açık bir şekilde görevin organize bir şekilde kötüye kullanılması anlamına gelen bu yolsuzluğu soruşturma cesareti ve sorumluluğunu gösterebilecek misiniz? Yoksa, bir taraftan Hükümet Sözcüsü olarak halka şirin görünüp, bu yolsuzluğun da üstünü örtecek misiniz?"





CİHAN

Yorumlar