Arınç: Yolsuzluk bizim yanımızdan bile geçmez

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, AK Parti iktidarının attığı her adımın, söylediği her sözün, yaptığı her işin hesabını bugüne kadar şerefle verdiğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Arınç: Yolsuzluk bizim yanımızdan bile geçmez

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, AK Parti iktidarının attığı her adımın, söylediği her sözün, yaptığı her işin hesabını bugüne kadar şerefle verdiğini belirtti. Arınç, "Bundan sonra da şerefimizle vereceğiz. Yolsuzluk bizim yanımızdan bile geçmez. İnsanız, hata yapabiliriz, herkesin bir imtihanı olur. Bunu yapan insan hesabını verir. Hiç elinden bile tutmayız." dedi.

AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığı tarafından Otosansit düğün salonunda düzenlenen kahvaltılı programa katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AK Parti'nin iyi bir hükümet ve iktidar olarak 11 senedir millete hizmet ettiğini belirten Arınç, "11 sene geçti, iktidardayız. Bu Türk siyasi tarihinde hiçbir iktidara nasip olmadı. Belki Avrupa’daki partiler bile bunu görmedi. Bu başarının temelinde, biz millet için çalışıyor, siyaset yapıyoruz. Ayrımcılık yapmıyoruz. Herkesi birbirine kardeş biliyor, aradaki nifakı ve ayrılıkları ortadan kaldırıyoruz. Herkesin inancını rahatlıkla yaşamasını, hiçbir zaman aşağılanmamasını istiyoruz. 'Sen şu bölgedensin, ben bu bölgedeyim' demiyoruz. Arada farklılık olmasın istiyoruz. Bölgecilik, mikro milliyetçilik, şuculuk buculuk bizim kitabımızda yok.” şeklinde konuştu.

"MUHALEFETİN GÜCÜ BELLİ, BOYU BELLİ, KİLOSU BELLİ"

Yaklaşan belediye başkanlığı seçimlerini kazanacaklarını belirten Arınç, AK Parti iktidarından kurtulmaya çalışan yurt içi ve dışında bazı kesimlerin olduğunu savunarak, şöyle konuştu: "Millet bizi tanıyor. Bu seçim mahalli idare seçimi olmaktan da öte farklı anlam taşımaya başladı. Artık Türkiye’de AK Parti iktidarının yıkılmasını bekleyenler var. İçeride ve dışarı da el ele veriyorlar. İftiralar, yalan dolanlar, sorumsuzca konuşmalar, saçma sapan bir takım sözler ve davranışlarla ‘bu hükümet yıpranmalı’ diyorlar. Hiçbir muhalefet partisinin bizi yakacak gücü yok. Onların gücü belli, boyu belli, kilosu belli. Ne uzar, ne kısalır. AK Parti giderse, şu gelecek diye kimsenin beklentisi olmasın, kendilerinin de böyle bir iddiası yok."

"GÖZÜ DÖNMÜŞ BİR KİTLE VAR"

Kendilerini iktidardan düşürmek için bazı kesimlerin el birliği yaptığını iddia eden Bülent Arınç, şöyle devam etti: "Şimdi de yolsuzluk iddiaları ile yıpratabilir miyiz? Yurt dışındaki itibarı silerek, ekonomik anlamda Türkiye’yi zor duruma düşürebilir miyiz, güvenlik konusunda çözüm sürecini başarısızlığa götürüp yeniden cenazeleri getirebilir miyiz, acaba tekrar geri getirebilir miyiz? diye düşünenler var."

Türkiye'nin yönetilemez hale gelmesini isteyenlerin bulunduğunu iddia eden Arınç, "Kendileri iktidara geleceklerinden değil, o kadar gözleri dönmüş ki, sigarasını yakmak için yanındaki komşusunun evine ateşe verecek kadar gözü dönmüş bir kitle var. Bunlar bu seçimleri bahane ederek, bu seçimlerde AK Parti'nin birkaç puan düşmesini bile bu hükümeti götürecek bir başarısızlık olarak görüyorlar.” şeklinde konuşdu.

"ÖZGÜLÜKLERİN TAMAMINI İPTAL ETME NİYETLERİ VAR"

Dindar insanlarla hiçbir sıkıntıları olmadığını savunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Herkes inancını rahatlıkla yaşayabilir. Kılık kıyafetine kimse karışmaz. İbadetine kimse karışmaz, karışamaz. Ama 11 sene önce böyle değildi. Hala bakınız, başörtülü bayan milletvekillerinin Parlamento'ya gelmesine, Parlamento'da ağzını kapatmak zorunda kalan CHP, sonra bazı kişiler bildiri yayınlayarak bunun laikliğe aykırı olduğunu söyleyerek yasaklanmasını istediler. Bu bildiride CHP’li 21 milletvekilinin imzası var. Yani fırsatını bulsalar, devran yarın ters dönse, kendileri söz sahibi olsalar, bugün özgürlüklerinin tamamını iptal edecek niyetleri var. Allah onlara fırsat vermesin.” dedi.

İçeride ve dışarıda Türkiye'nin eski kötü günlerinin özlemini çekenler olduğunu tekrarlayan Başbakan Yardımcısı Arınç, terör konusunda ise şunları söyledi: "Terör sadece silahlı ve şiddet değil. Aynı zamanda uyuşturucu işi, terör ayrıca silah sanayisi, terör aynı zamanda Türkiye’nin güçlenmesini istemeyen başka ülkelerin hesabı. Hepsinin farkındayız, hepsini biliyoruz. Özal’ın bilip de başarmaya zaman bulamadığı, öbürlerinin de hiç umurunda olmadığı meseleye biz cesaretle el attık, bugünlere kadar getirdik. Yüzde 52 oyu bize vermemiş olsaydınız bu işe biz giremezdik. Zor iş, çünkü birbirimizden koparılmışız. Baldıran zehri içeceğiz, bu işi yapacağız. Bizim iktidarımız giderse gitsin, bu ülkeye huzur gelsin diye hiç önümüze ve arkamıza bakmadan bu işi yapacağız dedik.”

"BU İFTİRA TUTMAZ"

Bugün AK Parti’nin gücünden kaybettiği noktasında bir küçük soru işaretine dahi tahammülleri olmadığının altını çizen Arınç, "Bunu ülkemiz için istiyoruz. Çünkü ağzını açmış, hedefe kilitlenmiş, bizi birbirimize düşürmeye çalışan, bizi haşa yolsuzluğun içine batmış bir hükümet olarak göstermeye çalışan güçler var. Yurt dışından destek alıyorlar. Bu iftira tutmaz. Biz bu partiyi kurarken yoksulluk ve yolsuzlukla mücadele edeceğiz dedik. Bugün hamd olsun. Bu hesabı şerefle veren bir hükümetiz. Attığımız her adımın, söylediğimiz her sözün, yaptığımız her işin hesabını bugüne kadar şerefimizle verdik, bundan sonra da şerefimizle vereceğiz. Yolsuzluk bizim yanımızdan bile geçmez. İnsanız, hata yapabiliriz, herkesin bir imtihanı olur. Bunu yapan insan hesabını verir. Hiç elinden bile tutmayız. Onun hakkında ‘ben bunu tanırım. Bu iyi adamdır. Bu benim aslanımdır, ona kimse bir şey söylemez’ demeyiz. Bir iddia varsa, ‘git kardeşim hesabını ver, aklan da ondan sonra gel’ deriz. Bunları da yaparız." değerlendirmelerinde bulundu.

"BU İŞLERLE EN UFAK BİR İLİŞKİMİZ YOK"

Konuşmasına “Ama yalan yanlış suçlamalarla bir kişinin yaptığı hatadan büyük bir hükümeti muhatap tutmak, bu hükümeti yıpratmaya çalışmak vicdanla bağdaşmaz" diyerek devam eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, sözlerini şöyle tamamladı: "Şimdi ‘şu adam şunu yaptı, bu adam bunu yaptı’. Allah cezasını versin. Kimin yaptığını yargı ortaya koyacak. Bunun hesabını o insanlar verecek. Bizim hükümet olarak, parti olarak bu işlerle en ufak bir ilişkimiz yok. Bunu kimse iddia edemez. O yüzden bu seçimleri sadece mahalli idare seçimi değil, bir iktidara güven olarak bu seçimleri kullanmanız gerekiyor. Bir yerine 2 oy, bir yerine 3 destek, bizi Türkiye’de inşallah hizmetlere odaklanmış. Bir ülke olarak hedefimize daha çabuk ulaştıracak."

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Yıldırımlılardan adaylarına destek olmalarını istedikten sonra belediye başkan aday tanıtım programına katılmak üzere Manisa’ya hareket etti. CİHAN

Yorumlar