Arınç: Yaşanılanlar sizi üzmesin, bizim de onların da yanlışı olabilir

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, kimseyle husumetlerinin bulunmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Arınç: Yaşanılanlar sizi üzmesin, bizim de onların da yanlışı olabilir

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, kimseyle husumetlerinin bulunmadığını söyledi. Arınç vatandaşlardan son dönemde ülkede yaşananlardan etkilenmemelerini istedi.

Bülent Arınç seçim bölgesi Bursa’da AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adayı Opr. Dr. Mustafa Esgin’in seçim ofisinin açılışına katıldı. Burada vatandaşlara hitap eden Bülent Arınç, şöyle konuştu: “Son zamanlarda yaşanılan olaylar sizi üzmesin, bunların hepsi yerli yerine oturur. Hiç bir kimseyle husumetimiz yok. Biz sadece; işini yapmayan, suç işleyen, yanlış hareket edenlere karşı hukuk devleti ne gerektiriyorsa onun karşılığını vereceğiz. Bu ülkenin tertemiz insanları hangi topluluğa mensup olursa olsun bizim kardeşimizdir. Bizim de yanlışlarımız olabilir, onların da yanlışları olabilir. Birbirimizle kucaklaşırız. Ayrı düşmeyiz birbirimizle. Bursa'da siyaset yaptığım günden bu yana Türkiye’de nereye gidersem Bursa'yı örnek veriyorum.”

Hükümet olarak gece gündüz uyku uyumadan çalıştıklarını savunan Arınç, şunları kaydetti: “Bu hükümet başındaki başbakanı ile gece gündüz çalışan, uyku uyumadan, bir saat bile dinlenmeden çalışıyor. Başbakanımızı geçmişten bu yana tanıdığım için hevesinden, heyecanından ve Türkiye sevdasından, millete hizmetten başka bir arzusu yoktu. Bu yüzden bakınız bu seçimi yaptıktan sonra cumhurbaşkanlığı seçimi var. Ondan sonra milletvekili genel seçimleri var. Burada alacağımız sonuç, hükümetimizi yıpratmak, itibarsızlaştırmak ve onu Türkiye'den uzaklaştırmak isteyenlerin bir oyunu yaşanıyor. Bunu biliyoruz. Türkiye'de siyasi iktidarların yıpranması ve gitmesi seçimle olur. Demokrasilerde böyledir. Hile, entrika, kavga ve yalanlarla hükümetler el değiştirirse, bu sistemin adı demokrasi olmaz. Türkiye geçmişte bunları yaşadı. Ama artık çok şükür demokrat bir Türkiye var. İnsanların temel ve hak özgürlüklerinin güçlendiği bir Türkiye var. Kimse bize iftira atmasın. Ayrımcılığı kaldıran biziz. Toplumsal barışı kuran biziz. Türkiye'de fert başında düşen milli gelirden, ihracata, enflasyon düşüklüğüne ve Avrupa ülkelerinin başaramadığı büyüme hızını 11 yıldan beri yüzde 9'larda, 6'larda, 5'lerde tutan bir Türkiye var. Bileğimizi kimse bugüne kadar bükemedi. Gece gündüz çalışıyor, insanımıza bedel ödetmeden bu ülkede refah içinde yaşamasına gayret ediyoruz. Hükümetimiz güçlüdür. Mahalli seçimlerde de başarılı olacağız. Milletimiz bize inanıyor. Eskisine göre bizimle birkaç misli daha kucaklaşıyor."

Hiçbir partiye ve adaya yakışıksız söz söylemeyeceğini ifade eden Arınç, “Onlar bizim rakiplerimizdir. Rakiplerimizle uygarca mücadele edeceğiz, onlara karşı kötü söz ağzımızdan çıkmayacak. Demokrasi budur; halkın iradesine saygı göstermek. Egemenlik kayıtsız şartsız milletinse milletin verdiği oy doğru oydur. Biz buna her zaman inandık ve bunu takip ettik. Biz hizmeti esas alan bir belediyecilik anlayışına sahibiz. İstanbul, 20 yıldır AK Partili belediyeler tarafından yönetiliyor. Daha öncesinde CHP’li belediyeler vardı, su yoktu, her taraf çöp altındaydı. Nilüfer’de siz belediye başkanlığına seçmediğiniz dönemde bile kızmadık, küsmedik kabahati kendimizde aradık. Millete buyurgan parti değil, ona hizmeti şeref sayan bir parti olarak kurulduk. Tüm anketler genel seçimin üzerinde, yüzde 53 oranında oy alacağımızı gösteriyor.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar