Arınç: Türkiye'de yeni vakıfların sayısı arttı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Vakıflar Genel Genel Müdürlüğü'nde Vakıflar Dergisi'nin 75.

Google Haberlere Abone ol
Arınç: Türkiye'de yeni vakıfların sayısı arttı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Vakıflar Genel Genel Müdürlüğü'nde Vakıflar Dergisi'nin 75. yılı kutlama törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Arınç, batıda vakıf kavramının biraz farklılaştığını ifade etti. Dini amaçlı kurulan vakıflar da bulunduğunu dile getiren Arınç, Türkiye'de de yeni vakıfların sayısının giderek arttığını kaydetti. Birkaç on bini bulan vakıflara sahip olunduğunu belirten Arınç, fakir ve yoksul binlerce insanın çocuklarına burs yardımı başta olmak üzere birçok sosyal yardımlar yapıldığını vurguladı.

Bu işin bereketinin ise ihlas ve samimiyetten geldiğine dikkat çeken Arınç, vakıf medeniyetinin bütün ihtişamıyla ayakta olduğunu söyledi. Kamu harcamasıyla yapılacak pek çok şeyin hayra yönlendirilmesiyle yapıldığını anlatan Arınç, 10 yılda bu işler için 3 katrilyondan aşağı bir para harcanmadığını kaydetti. 100 bine yakın insana istihdam sağlandığını belirten Arınç, burs sayısının on binleri, yüz binleri aştığını kaydetti.

Artık liman işletmeciliği de yapıldığını ifade eden Arınç, petrol ticareti yapmayı dahi düşündüklerini söyledi. Ekmek ne kadarsa köftenin de o kadar olacağını dile getiren Arınç, "İşte vakıflar böyle bir şey. Bak yine kullandım ancak bu sefer farklı şekilde kullandım." diye konuştu.

Vakıfların 'bir duası bir de bedduası' olduğunu hatırlatan Arınç, dua edeceklerini, bedduasından kaçacaklarını kaydetti. Arınç, "Vakıf duasından bahsediyoruz. Başkaları aklınıza gelmesin." ifadelerini kullandı. Bu ifadeler, salonda gülüşmelere yol açtı. Arınç, 2014 yılının hayırlı, neşeli, bereketli, sevinçli olması dileğinde bulundu. CİHAN

Yorumlar