Arınç: TRT'de yabancı uyruklu 104 kişi istihdam edildi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğü'nde, 2003-2013 yılları arasında 2954 sayılı Türkiye Radyo ve Televizyon Kanunu'nun 50'inci maddesinin (ı) fıkrası uyarınca Yabancı Uyruklu Sözleşmeli...

Google Haberlere Abone ol
Arınç: TRT'de yabancı uyruklu 104 kişi istihdam edildi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğü'nde, 2003-2013 yılları arasında 2954 sayılı Türkiye Radyo ve Televizyon Kanunu'nun 50'inci maddesinin (ı) fıkrası uyarınca Yabancı Uyruklu Sözleşmeli Personel olarak 104 kişinin istihdam edildiğini açıkladı. Söz konusu personelden 33 kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçtiğini belirten Arınç, TRT'de Yabancı Uyruklu Sözleşmeli personel olarak çalışanlar arasında İran uyruklu bulunmadığını ifade etti.

Arınç, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun soru önergesine cevap verdi. Bakanlığın sorumluluğundaki kuruluşlardan; Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünde, 2003-2013 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığına sahip yabancı uyruklu 2 personel, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığına sahip olmayan yabancı uyruklu 5 personelin görev yaptığını dile getiren Arınç, "657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi ile Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar kapsamında yabancı uyruklu personel istihdamı yapılmakta olup, bu kapsamda İran uyruklu 1 personel bulunmaktadır. Bahsedilen personelin maaşı, anılan mevzuat çerçevesinde Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığınca saptanan sözleşme ücretlerine göre belirlenmekte, herhangi bir şekilde yüksek maaş ödemesi yapılmamaktadır. Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğünde, 2003-2013 yılları arasında 2954 sayılı Türkiye Radyo ve Televizyon Kanunu'nun 50 inci maddesinin (ı) fıkrası uyarınca Yabancı Uyruklu Sözleşmeli Personel olarak 104 kişi istihdam edilmiş olup, söz konusu personelden 33 kişi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçmiştir. TRT'de Yabancı Uyruklu Sözleşmeli personel olarak çalışanlar arasında İran uyruklu bulunmamaktadır." dedi.

CİHAN

Yorumlar