Arınç: Sizi kollarımızın, kanatlarımızın altında tuttuk

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hizmet Hareketi için "Başkaları size hakaret ederken, sizi küçük görürken, sizi tehlikeli bulurken, sizi örgüt suçundan dolayı cezaevine sokmak isterken, en çok biz sizi koruduk.

Google Haberlere Abone ol
Arınç: Sizi kollarımızın, kanatlarımızın altında tuttuk

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hizmet Hareketi için "Başkaları size hakaret ederken, sizi küçük görürken, sizi tehlikeli bulurken, sizi örgüt suçundan dolayı cezaevine sokmak isterken, en çok biz sizi koruduk. Sizi, kollarımızın, kanatlarımızın altında tuttuk." dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Manisa'da partisinin Karaköy Mahallesi'nde düzenlenen gece mitingine katıldı. Mitingde Başbakan Yardımcı Arınç'tan önce söz alan AKP Şehzadeler Belediye Başkan adayı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tanrıverdi, ayakkabılarını çıkarıp Arınç'ın önündeki masanın üzerine çıkarak konuşma yaptı. Arınç ise konuşmasını sandalye üzerinde yaptı.

Arınç, yaptığı konuşmada, bu seçimi bir hükümet seçimi haline getirdiklerini savundu. "Biz bunu istemezdik, bizim hesabımızda bu yoktu." diyen Arınç, "Bizim hesabımızda Hüseyin Tanrıverdi, Ömer Faruk Çelik, Mehmet Çerçi kapı kapı gezecekler, Manisa'ya 'biz bunu yapacağız' diyeceklerdi. Bu müspet siyasettir. Başka hiç kimsenin şahsını kötülemeden, 'ben bununla sizin önünüze çıkıyorum' diyeceklerdi. Şimdi onlar onu yapıyor ama başkaları da kapı kapı dolaşıyor, broşür dağıtıyor, düne kadar bizim kolumuza girip, bizden istifade eden, bizim bir yerlere getirdiğimiz insanlar 'bu partiye oy vermeyin de bana küfredenlere oy verin, siyaset bu noktaya geldi' diyorlar. Arkadaşlar, buna tahammül etmek çok zor. Çok yanlış bir şey. Kim olduklarını ben isim isim söylemem. Çok yanlış bir şey olur. Ama biz yıllarca sizinle birlikte, sizin menfaatinize, sizin hizmetlerinizi sevdiğimiz için her zaman sizin hizmetinizde olduk. Siz ne derseniz yaptık. Siz neyi gösterdiyseniz oraya gittik. Başkaları size hakaret ederken, sizi küçük görürken, sizi tehlikeli bulurken, sizi örgüt suçundan dolayı cezaevine sokmak isterken, en çok biz sizi koruduk. Onlar temiz, inançlı insanlardır, namuslu insanlardır, ülkenin birlik, dirliğini isteyen insanlardır diyerek, sizi kollarımızın, kanatlarımızın altında tuttuk. Bugün siz hükümeti devirmek isteyenlerle, hükümeti diz çöktürmek isteyenlerle birlikte olamazsınız. Olursanız Allah bunun hesabını size sorar. Bu yanlış bir şeydir." diye konuştu.

'BİZİM OYUMUZ EKSİLMEZ'

Arınç şöyle devam etti: "Değerli arkadaşlarım, yanlış işler yapıyorlar. Bizim oyumuz eksilmez. Allah üç gidenin yerine 33'ünü getirir. Rabbimin hazinesi geniştir. Bu meydana 80 bin kişi parayla gelmedi. Zahmetle geldi. Köylerden beldelerden insanlar akın akın geldi. Dün Bursa'yı takip ettiğim için biliyorum. 130 bin insan geldi, araç bulunamadığı için bir 130 bini de gelemedi. Memleket kaynıyor, heyecandan yerinde duramıyor, Başbakanına sahip çıkmak istiyor, hizmetkar hükümetine sahip çıkmak istiyor. Yalanlara, hakaretlere, iftiralara kendi vücudunu siper etmek istiyor. Bu Türk milleti hamdolsun, bu aziz milletimiz hükümeti mağdur etmek isteyenleri, çok şükür Kürdü ile Türkü ile bu topraklarda yaşayan tertemiz insanları ile sahip çıkmaya çalışıyor. O yüzden bu seçim bir tanesi belediye başkanlığı için ise bir tanesi de içimizden Yarabbi hükümetimizi yıkmak isteyenlere ders olsun diye iki defa, üç defa çalışmamız lazım. İki tane, üç tane daha fazla oy getirmemiz lazım. Birileri AKP'den 70 tane oy çalmak için çalışıyor gece gündüz, biz de Rabbimize iltica ediyoruz. 'Yarabbi sen bu tuzakları bozarsın, sen bu ihanetlerin hebasını sorarsın.' Daha çok iyi olacak, daha güzel olacak' diyen binlerce, on binlerce insan başka partilere oy verecekse bugün hükümete sahip çıkmanın günüdür."

Bu ülkenin başında çalışan insanlar olduğunu ve bunların inançlı insanlar olduğunu dile getiren Arınç, "Onları lekelemeye kalkarsanız, siz kimin değirmenine su taşıyorsunuz. AKP gitsin de kim gelsin diye çabalıyorsunuz. O gelsin dediklerinizin bu ülkeye geçmişte yaptıklarını bilmiyor musunuz? Size yaptıklarını bilmiyor musunuz? Size söylediklerini bilmiyor musunuz? Ama öyle bir noktaya geldiler ki, medyadaki uzantılarıyla, devlet içerisindeki organizasyonlarıyla, savcıları, hakimleriyle bazı kurumları ile geçirmişler haberimiz olmamış. Oradaki organizasyonlarıyla şimdi tek hedefleri var; bu hükümet gitsin. Yerine kim gelsin peki? Orası önemli değil. Gitsin de kim gelirse gelsin. Kumar mı oynuyoruz! Türkiye'nin hiç bir zaman buna tahammülü var mı? Bu Başbakan 24 saat Türkiye'nin güvenliğini düşünüyor, petrolünü düşünüyor, Suriye'yi düşünüyor, sınırlarımızı düşünüyor, yapılacak yatırımları düşünüyor, yüksek hızlı trenleri düşünüyor, nereden para bulunacağını biliyor, maaşlarımızı artıyor, tarıma, bütün sanayiye destekleri veriyor. Bunlar hiçbir şeyi düşünmüyor. Gitsin, yeter ki bizim dediğimiz olsun, kim gelirse gelsin. Bu düşünce yanlış bir düşünce. Bu düşüncenin sahiplerini uyarıyorum. Siz, lütfen bu kötülükleri yapanlarla birlikte olmadığınızı söyleyin. Onları reddedin. Bu taraftan yanlış yapan varsa biz hesabını görelim, bu taraftan yanlış yapanlara da siz aranıza mesafe koyun. Her gün televizyonlarınızda, gazetelerinizde bize muhalif olanları çıkararak, bize ateş ettiriyorsunuz. Ayıptır, günahtır. Dolayısıyla değerli arkadaşlarım görülüyor ki, bu seçimler hükümetin de seçimidir. Hükümet devam etsin, itibarlı olsun, hizmetler yürüsün diyorsa bin insan belediye başkanını seçerken hükümetine oy verecek. Bu hükümet gitsin de ne olursa olsun, istikrar falan düşünmüyoruz, eski günler çok daha güzeldi diyenler malum ki oy vermeyecekler. Allah onları da ıslah etsin." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar