Arınç: Siyasi iradeye bağlılık olmasaydı, cezası orada verilirdi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Lice'de Türk bayrağının indirilmesini alçaklık olarak nitelendirdi. Sabırlı olacaklarını belirten Arınç, “Asker elbette görevini yapacak. Genelkurmay Başkanlığı’mızın açıklaması fevkalade...

Google Haberlere Abone ol
Arınç: Siyasi iradeye bağlılık olmasaydı, cezası orada verilirdi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Lice'de Türk bayrağının indirilmesini alçaklık olarak nitelendirdi. Sabırlı olacaklarını belirten Arınç, “Asker elbette görevini yapacak. Genelkurmay Başkanlığı’mızın açıklaması fevkalade dikkatli okunmalıdır. Sabırla olayları takip ediyoruz. Yoksa bayrak direğine çıkmaya çalışıp da o bayrağı oradan yere indirmeye cüret eden insana herhalde cezası o anda verilebilirdi eğer sabır olmasaydı. Eğer hükümetin siyasi iradesine bağlılık olmasaydı.” ifadelerini kullandı.

Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün TBMM tören salonunda yerel medyaya ilişkin düzenlediği ödül gecesine katılan Başbakan Yardımcısı Arınç, terör yandaşları tarafından Türk bayrağının indirilmesi olayına değindi.

Olayı alçaklık olarak değerlendiren Arınç, “Bugünlerde belirli bir bölgemizde üzüntü verici olaylar yaşanıyor. Bu üzüntü verici olaylardan bir tanesi de Diyarbakır merkezinde Hava Kuvvetleri’nin bulunduğu bir Türk bayrağının indirilmeye cüret edilmesidir. Bu alçakça bir harekettir. Türkiye’de kendini bilen herkes bayrağımıza vatanımıza sevgi duyduğunu bildiğimiz herkes bu hainliği ihaneti sadece Silahlı Kuvvetler Cumhurbaşkanı’mız değil şüphesiz bütün siyasetçiler bütün kurumlar kınadılar. Silahlı Kuvvetler ciddi bir açıklama yaptı.” ifadelerini kullandı.

Sorunu çözmek istemeyenlerin şiddetten beslendiğini ifade eden Arınç, “Dillerinde eylemlerinde şiddet ve silah var. Sorunu çözmek isteyenler üslubuna dikkat ediyor.” dedi.

Yol kesmelerin çözüm sürecini engellemeye yönelik olduğunu ifade eden Arınç, “Buradaki milletvekilleri BDP mi HDP mi her gün isim değiştiriyorlar, kimin ne söylediğinin farkında değiliz. Bir karmaşanın içinde. Sadece biz ne yaptığımızı biliyoruz. Biz bazı küçük olaylara belki tahammül ediyoruz. En azından çözüm sürecinin lekelememesi bakımından. Ama bu yol kesmeler KCK asayiş levhalı kutsal bildikleri bazı bezlerin altında yaptıkları toplantılar insanları kaçırmalar iş makinelerinin yakılması askere giden yollara mayın yerleştirilmesi, bunlar çözüm süreci bitsin çabalarıdır. Bu oyunun belki birkaç maksadı olabilir.” diye konuştu.

Hükümete kimsenin diz çöktüremeyeceğini ifade eden Arınç, “Hayırlı bir yola çıkmış hükümeti kimse diz çöktüremez. Bunların hepsini bir saatte toplamak hepsinin iki saatte cezasını vermek mümkündür. Ama sabrediyorsak süreci baltalamaya çalışanların amaçlarına bir an önce ulaşmamaları içindir. Biraz daha sabırlı olacağız. Asker elbette görevini yapacak. Güvenlik güçleri görevini yapacak. Genelkurmay Başkanlığı’mızın açıklaması fevkalade dikkatli okunmalıdır. Sabırla olayları takip ediyoruz. Yoksa bayrak direğine çıkmaya çalışıp da o bayrağı oradan yere indirmeye cüret eden insana herhalde cezası orada verilebilirdi eğer sabır olmasaydı. Eğer hükümetin siyasi iradesine bağlılık olmasaydı.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar