Arınç, seçim bölgesi Bursa’da protesto edildi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, seçim bölgesi Bursa’da, bir grup MHP’li vatandaş tarafından protesto edildi.

Google Haberlere Abone ol
Arınç, seçim bölgesi Bursa’da protesto edildi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, seçim bölgesi Bursa’da, bir grup MHP’li vatandaş tarafından protesto edildi. Büyükorhanda MHP seçim bürosu önünden geçen Arınç’ı yuhalayan grrubun polisin uyarısıyla ayakkabı kutusu atmaktan vazgeçtiği görüldü.

30 Mart yerel seçimleri sebebiyle partisinin seçim çalışmalarına katılan Bülent Arınç, öğleden sonra Büyükorhan ilçesine geçti. Yalova’dan elverişsiz hava şartları sebebiyle helikopter yerine karayolunu kullan Arınç, Büyükorhan İlçesi'ndeki programına yaklaşık 2 saat geç olarak başladı. Arınç, Büyükorhan'da MHP seçim bürosu önünden geçerken bir grup tarafından yuhalandı. Arınç’ın konvoyu gelmeden ellerinde ayakkabı kutusu hazırlayan kalabalık, polisin uyarısıyla ayakkabı kutusu atmadı. Arınç’ın konvoyu seçim bürosu önünden geçtiği sırada kalabalık yuhalama sesini artırdı. Kalabalık, Arınç'a göstericiler elleriyle bozkurt işareti de yaptı.

Partisi tarafından düzenlenen mitingde konuşan Bülent Arınç, protesto eylemini değerlendirdi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç şunları kaydetti: "Büyükorhan'da bu kadar güzel oy oranlarını görünce birileri yanlış yaptığını fark etti. Karşıdan geliyorum. Birkaç tane ağızdan kötü kelime işittim. O gafillere buradan bir şey söyleyeyim; O yaptığınız size yakışmıyor. Bu yaptığınız terbiyesizliktir. Böyle bir şeyi Büyükorhanlı yapmaz. Siz yolunuzu şaşırmış adamlarsınız. Haddinizi bilin. Büyükorhan'ın şamarı yüzde 67'den aşağı olmaz. Yolunuzu şimdiden seçin. Kimse bize dil uzatmasın. O diller yanlış şeyler konuşmasın. Biz çok şükür meydanlardan geliyoruz. Sayın başbakanımızın, bildiğiniz gibi dünkü iki mitingde vücudu sesi bitap haldeydi konuşamamıştı. Bugün de Konya ve Kayseri mitinglerine maalesef gidemedi. Dünkü sesini görünce herkesin gözyaşı döktüğünü ve üzüldüğünü biliyorum. Bugün de gitmeye niyetliydi. Hatta, 'Ben bugün gidemeyeceğim. Siz gider misiniz? diye sormuştu. Tabi sayın başbakanımız oradaki bakan arkadaşlarımızla mitingin yapılmasını istemiş."
CİHAN

Yorumlar