Arınç: Saldırıyı gerçekleştirenlerin ikisi Arap, biri Kosova kökenli

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Niğde'deki silahlı saldırının faillerinin ikisinin Arap, birisinin Kosova kökenli olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Arınç: Saldırıyı gerçekleştirenlerin ikisi Arap, biri Kosova kökenli

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Niğde'deki silahlı saldırının faillerinin ikisinin Arap, birisinin Kosova kökenli olduğunu söyledi. Seçim bürosu açılışına katılmak ve esnaf ziyaretleri için Manisa'nın Akhisar ilçesine gelen Arınç, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası'nda bir basın toplantısı düzenledi. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Arınç, saldırganların Suriye'ye gidip katliama katılan aşırı radikal unsurların elemanları olduğunu ifade etti.

Örgütlerin isimlerini veremeyeceğini belirten Başbakan Yardımcısı Arınç, şunları kaydetti: "Çünkü MİT tarafından henüz tespit edilmedi ama kendilerinin kimlikleri ve ilk sorgularından sonra söylediklerine bakılırsa Suriye'deki, varlıkları endişe veren aşırı radikal unsurlardan birkaç tanesine mensup olduklarını tahmin ediyoruz. Bu da, 'Bu radikal unsurlara Türkiye destek veriyor.' diye dışarıda propaganda yapanların ne kadar açmaza düştüklerini gösteriyor, çünkü o kişiler Türkiye'ye geliyor, bilerek eylem yapıyorlar ve bu eylemden sonra belki başka eylemleri de planladıklarını göstermek istiyorlar. Allah onlara fırsat vermesin. Bizim de güvenlik güçlerimiz, şüphesiz onlara fırsat vermeyecektir. Orada talihsiz insanların görevlerini yaparken hayatını kaybetmeleri, hepimizin gönlünde büyük bir acıdır. Askerimize de sivil şahıslarımıza da büyük geçmiş olsun." dedi. CİHAN

Yorumlar