Arınç: Ödleri patlıyor

Başbakan Yardımcısı Arınç, başkanlık sistemi konuşulunca karşı çıkanların cehaletlerini gösterdiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Arınç: Ödleri patlıyor

 Bab-ı Ali Toplantıları'nda konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: "Yapacağımız işin alaturka olmaması lazım, alafranga olması lazım. Alafrangadan kastım, Batı'yı motamot taklit etmek değil. Bu sistemler hangi ülkede başarıyla yürüyorsa, sistemi birbirinden koparmamak lazım" ifadelerini kullandı.
 
“SİYASETTE ÇOK GÜÇLÜ OLAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN BAŞKAN OLUR DİYE ÖDLERİ PATLIYOR"

Başbakan Yardımcısı Arınç, başkanlık sistemi konuşulunca karşı çıkanların cehaletlerini gösterdiğini belirterek, şöyle dedi:

"İstemezükçüleri dinlediğiniz süre bu sistemi de bilmedikleri anlaşıldı. Eğer Recep Tayyip Erdoğan benzeri bir tanesi siyasette aşırı canlı olmasaydı, başkanlık iddiasını da o şahıs ortaya atsaydı bu kadar karşı çıkmayacaklardı. Sisteme değil karşı çıkışları, bu şahsın başkan olmak istemesine. 'Bu kadar karizması güçlü, liderlik vasfı olan, 13 yıldır her girdiği seçimden başarıyla çıkan, 12 sene kesintisiz başbakan olmakla da son belki 50-60 senenin rekorunu kıran bir kişinin bir de başkan olduğunu düşünün' diye ödleri patlıyor. Halbuki konsept için ne konuşacaksak onu konuşalım ama, bireylere yönelik bir yargılama güçsüz kalabilir diye düşünüyoruz."

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar