Arınç o sözlerine açıklık getirdi

Arınç, Erdoğan'la ilgili eleştirisine açıklık getirdi. Arınç "Cumhurbaşkanımızı seviyoruz ama unutmayın bu ülkede bir hükümet var" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Arınç o sözlerine açıklık getirdi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Çözüm Süreci’yle ilgili bir izleme heyeti oluşturulmasını doğru bulmuyorum" şeklindeki sözleriyle ilgili, ülkeyi yönetenin hükümet olduğunu ve sorumluluğun da hükümette olduğunu belirterek Erdoğan'ı eleştirmişti. Arınç, Erdoğan'a yönelik yaptığı eleştirilere açıklık getirdi.

BU HÜKÜMET SEÇİME GİRECEK

Arınç hükümetin 7 Haziran'da ciddi bir seçime gireceğini hatırlatarak Erdoğan'la ilgili sözlerinin yüzde yüz iyi niyetten olduğunu söyledi.

İşte Arınç'ın izahatları;

"Gazete arkadaşlarımız dün bir bu konuyu sordu bende lüzumlu yanıtı verdim. Yeni bir şey söyleyeme lazım duymuyorum. Bugün gazetelerde Cumhurbaşkanımızın yaptığı birtakım izahatlar var. Benim dün yaptığım izahatların iyi niyetli ve yapıcı olduğunu düşünüyorum.  Bundan kimsenin memnuniyetsiz olması mümkündür değil. Bundan kimsenin memnuniyetsiz olması mümkündür değil.

Bir uçurum mı var?' sorusunu acayip karşılamam. Olan biten hepimizin gözü önünde oluyor. 7 Haziran'dan sonra Ahmet Davutoğlu liderliğinde hükümetimiz görevine devam edecek. Hem kendimi hem Davutoğlu'nu yıpratacak her çeşitli tehlikeye karşı savunurum. Muhalefetin ekmeğine yağ sürmeye kimsenin hakkı yok.

Seçime girerken zinde bir hükümet karar sağlayan bir hükümet kamu için daha müspet olacaktır. Bizim Cumhurbaşkanımıza hiçbir süre saygısızlığımız olmaz. Elbette onun söyledikleri verdiği işaret bizim için önemlidir. Ancak hükümetinde bir mesuliyeti var. Ve bu gücün ulus vasıtası ile bilinmesi gerekir. Eleştiri mekanizmasını gazetecilere karşı ya da ekran karşısında yaptığında hata anlaşılabilir. Ben dünkü konuşmamı iyi niyetli ve yapıcı şekilde yaptım. Herkes fazla fazla mesut olsun Cumhurbaşkanımızı seviyoruz, onun gücünü biliyoruz lakin unutulmamalı ki bu hükümet seçime gidecek."

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar