Arınç: İddiaların ne kadar geçerli olduğunu mahkeme kararı ile görebileceğiz

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, ‘İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen yolsuzluk ve rüşvet operasyonu’ hakkında açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Arınç: İddiaların ne kadar geçerli olduğunu mahkeme kararı ile görebileceğiz

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, ‘İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen yolsuzluk ve rüşvet operasyonu’ hakkında açıklama yaptı. Yargı önünde iddia ve ithamların araştırılması gerektiğini belirten Arınç, “Bunların sonucuna göre karar verilmelidir. İlahi adalet elbet tecelli eder ama bugün yargı, önünde mevcut iddia ve ithamların ne kadar geçerli olduğunu ancak, bir mahkeme kararı ile görebileceğiz.” dedi.

    Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Prof. Dr. Necmettin Necmettin Erbakan adına kurulan vakfı ziyaret etti. Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın hayattayken kaldığı Balgat'taki evinde bulunan vakıf binasında gerçekleşen ziyarette Arınç’ı vakfın mütevelli heyeti başkanı Fatih Erbakan karşıladı. Vakıf çalışmaları ile ilgili bilgi alan Arınç, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları oldu Samsun ve Ordu’da. Yolsuzluk iddialarına ilişkin Başbakan’ın açıklamalarından sonra ne gibi bir değerlendirmede bulunacaksınız?” sorusuna Arınç, “Bu her dakika her an konuşulacak bir durum değil. Sayın Başbakan’ın Samsun’da ne konuştuğunu bilmiyorum. Ama konuşulan şeyler Meclis Genel Kurulu'nda hem de daha öncesi benim hükümet sözcüsü olarak yaptığım açıklamalarda yer alıyor.” diye konuştu.

    Türkiye siyasetinde siyasetçilerin zaman zaman bu tür suçlamalarla karşı karşıya kaldığını belirten Arınç, “Siyasetçiler veya onların yakınları bunlar başbakan olur, bakan olur, il başkanı olur milletvekili olur yani bu sıfatı taşıyan insanlarla ilgili olarak tarihin her döneminde yakın tarihimizin uzak tarihimizin her döneminde suçlamalar ithamlar yapılmıştı. Bunların bir kısmı doğru çıkmıştır bir kısmı yalan çıkmıştır. Şimdi bir kısım bakanlar ve bakanların çocukları ile ilgili bir suçlama bir itham var. Bu konuda bizim söyleyebileceğimiz tek şey şudur. Yargı önünde bu iddia ve ithamlar araştırılmalı ve bunların sonucuna göre karar verilmelidir. Özellikle yolsuzlukla ilgili herkesin nefretle andığı bir suçlama karşısında Türkiye’de herkesin aynı duyarlılığı gösterdiğini de biliyoruz. Bunun için tek tek isim saymaya gerek yok. Kim suçlama karşısında kendini savunacaksa mevcut deliller karşısında yargı bir karar verecekse buna saygılı olmalıyız. Ama bu suçlamaları peşinen doğru kabul ederek bir yargısız infaz yapmak ve linç girişiminde bulunmakta fevkalade yanlıştır.” şeklinde konuştu.

    Necmettin Erbakan ile ilgili de geçmişte bazı suçlamalar yapıldığını hatta davaların açıldığını ifade eden Arınç, “Ama o yargı kararlarının biz ne kadar yüz karası olduğunu bilen insanlarız. Dolayısıyla hayatında bu tür işlerin içerisinde hiçbir şekilde bulunmamış bulunması da mümkün olmayan aklen ve mantıken değerli siyasetçilerimizde zaman zaman ithamlar karşısında kendilerini savunmak mecburiyetinde kalmışlardır. İlahi adalet elbet tecelli eder ama bugün yargı önünde mevcut iddia ve ithamların ne kadar geçerli olduğunu ancak bir mahkeme kararı ile görebileceğiz. Dolayısıyla şimdiden herkesi suçlu kabul etmek hatta bunun daha ötesinde farklı ithamlarda bulunmak bunun için gayrı meşru bir takım yolları kullanmaya tevessül etmek çirkin olan budur. Anlımız açıktır başımız diktir hesabı olan hesabını verecektir.” açıklamasında bulundu.

    Ziyarette kapsamında Fatih Erbakan Bülent Arınç’a kahve fincanı takımı ve Mustafa Yılmaz ve Mustafa Kurdaş’ın Erbakan için hazırladığı kitabı hediye etti. CİHAN

Yorumlar