Arınç: Gönlümden geçen Meclis Başkanlığı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün milletvekilliği ile ilgili bir yorum da Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan geldi.

Google Haberlere Abone ol
Arınç: Gönlümden geçen Meclis Başkanlığı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Abdullah Gül'ün mühtemel adaylığı ile ilgili, ''İsabetli olur, güzel olur'' sözlerini değerlendirdi. Arınç, ''Cumhurbaşkanımızın sözleri bir ümittir ışıktır. Şık olanı kendisinin bizzat çağırma edilmesidir. Henüz o noktada olmadığımızı düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.

NTV'de soruları cevaplayan Arınç, Abdullah Gül'ün milletvekilliği adaylığı hakkında şunları söyledi:

"Abdullah Gül ile dava arkadaşıyız fazla aşırı muvaffakiyetli bir siyasetçidir. Cumhurbaşkanlığında fazla aşırı muvaffakiyetli bir performans sergiledi. Görevi iri bir şerefle arkadaşına devretti ve İstanbul'a gitti. Şu esas kadar adaylık söz konusu değildi. Cumhurbaşkanımızın sözleri bir ümittir ışıktır. Kendileri bu konu için bir görüşme yaparlar siyasete devam etmek isterlerse biz neşe duyarız. Cumhurbaşkanlığı başbakanlık yapmış olması 6 bin adaydan bir tanesi bunun şeklinde karşılanmamalıdır. Gönülden istek ediliyorsa şık olanı kendisinin bizzat çağırma edilmesidir. Henüz o noktada olmadığımızı düşünüyorum."

GÖNLÜMDEN GEÇEN MECLİS BAŞKANLIĞIDIR

Gül için gönlünden geçeni izah eden Arınç, "Bizim partimizde her şey fedakarlık üstüne kurulmuştur. Eğer Başbakan olmayacaksa Abdullah Gül için gönlümden geçen Meclis Başkanlığıdır. Meclis Başkanı olursa Türkiye'de kazanır Meclis'te kazanır" diye konuştu.

7 HAZİRAN'DAN SONRA BAŞBAKANIMIZ...

Milletvekili hakkında konuşan Arınç, "Seçimi kim kazanırsa Başbakan o olur. 7 Haziran'dan sonra Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'dur" dedi. 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar