Arınç: Ezan okunurken konuşmak için fetva aldım

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ezan okunurken konuşulması konusunda fetva aldığını ancak, Karadenizlilerden biri çıkar 'Ezan okunuyor, niye konuşuyorsun' der diye sustum.

Google Haberlere Abone ol
Arınç: Ezan okunurken konuşmak için fetva aldım

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ezan okunurken konuşulması konusunda fetva aldığını ancak, Karadenizlilerden biri çıkar 'Ezan okunuyor, niye konuşuyorsun' der diye sustum." dedi. Arınç, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Yalova Yolu ile İzmir Yolu'nu birbirine bağlayan bağlantı bulvarının açılışını gerçekleştirdi.

Kosova Başbakan Yardımcısı Edita Tahiri'nin de katıldığı programda konuşan Arınç, "Türkiye'yi fetret devrine sokmaya çalışanlar var, biz de bu ülkeyi fetretten kurtaran Çelebi Mehmetlere muhtacız." diyerek, yeni açılan yolun isminin Çelebi Mehmet olmasının gönlünden geçtiğini ifade etti. Arınç, yolun adına Belediye Meclisi’nin karar vereceğini ifade etti.

EZAN OKUNUNCA SUSTU

Arınç, konuşma yaparken ikindi ezanının okunması üzerine sustu. Bu esnada kalabalık arasında bulunan bir vatandaş Arınç’tan sesli olarak bir talepte bulundu. Bülent Arınç ise “Ezanı dinlemek için ara verdik, seni mi dinleyeceğiz.” diye çıkıştı. Ardında da şunları söyledi: “Aslında ben bir fetva aldım, ezan okununca konuşulabilir. Ama içinizden bir Karadenizli çıkar 'Ezan okunuyor, niye konuşuyorsun' der diye sustum.”
CİHAN

Yorumlar