Arınç: Erdoğan, cumhurbaşkanlığını yüzde 100 hak eden çok değerli bir insan

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığı ve cumhurbaşkanlığını yüzde 100 hak eden çok değerli bir insan olduğunu söyledi. Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adaylığı...

Google Haberlere Abone ol
Arınç: Erdoğan, cumhurbaşkanlığını yüzde 100 hak eden çok değerli bir insan

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığı ve cumhurbaşkanlığını yüzde 100 hak eden çok değerli bir insan olduğunu söyledi.

Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili parti genel merkez girişinde değerlendirmelerde bulundu.

Coşkulu bir törenle AK Parti’nin cumhurbaşkanı adayı olarak Başbakan Erdoğan’ın ilan edildiğini vurgulayan Bülent Arınç, “Büyük bir sevinçle çok duygusal anlarında yaşandığı bir törenle bu coşkuyu birlikte yaşamış olduk ben çok sevinçliyim. 35 yıldır arkadaşlık yaptığımı ve gerçekten hayatının her safhasında büyük başarılar kazanmış bir kardeşimizin cumhurbaşkanı adayı olarak tespit edilmesinde onun adaylığına imza koymaktan ve inşallah cumhurbaşkanı seçilinceye kadar da bütün varlığımızla o yolda çalışmaktan dolayı Allah’a ham ediyorum. Bütün milletimize hayırlı olsun.” dedi.

Adaylığı ve cumhurbaşkanlığını yüzde 100 hak eden çok değerli bir insanla ülkenin karşı karşıya olduğunu ifade eden Arınç, şunları söyledi:

“İnşallah başarılarını göreceğiz ve milletimize hayırlı hizmetler yapacak. çok sevinçliyim. Hem konuşması hem de sinevizyon ve sonumda geçtiğimiz mücadele yıllarını birlikte izledik. Bunların her karesinde duygularımız ve hatıralarımız var. aynı hayatı birlikte yaşadık kolay bir mücadele değildi. Bizim neslimizden çok arkadaşımız geldi çok büyük hizmetler yaptı. Ama hiçbirimiz Recep Tayyip Erdoğan kadar başarılı olamadık. O bizim neslimizin en güzel bir örneğidir. Allah hayırlı uzun ömürler versin.”

BAKAN IŞIK UMUTLU KONUŞTU

Cumhurbaşkanının artık doğrundan halk tarafından seçilmesi ile birlikte artık normal, olağan ve olması gerekenin liderlerin adaylığı olduğunu kaydeden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da, “AK Parti normal olanı, olağan olanı ve olması gerekeni yaptı ve liderini cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdi. Tabi burada sorgulanması gereken CHP ve MHP’nin tavrıdır. Onlar hala anayasanın değiştiğinin farkında değiller. Cumhurbaşkanının halkın doğrudan seçtiğinin farkında değiller. Belli ki böyle çatı aday gibi siyaset dışından, apolitik isimlerle bu süreci geçirmeye çalışıyorlar. Bu süreci geçiremeyeceklerini görecekler. Benim inancım kanaatim ve temennim başbakanımızın birinci turda yüksek bir oyla cumhurbaşkanlığı seçimini kazanması ve Türkiye’de sadece cumhuriyet tarihinde değil 4-5 bin yıllık Türk tarihinde ilk defa halkın doğrudan seçtiği bir cumhurbaşkanının görev gelmesi.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar