Arınç, Dombra ile tempo tuttuğu konuşmasında ağladı (2)

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, seçim bölgesi Bursa’da partisinin danışma meclisindeki konuşmasına ‘Dombra’ müziği ile tempo tutarak başladı. Merhum Başbakan Necmettin Erbakan’ın üç bin kişiyi bulan...

Google Haberlere Abone ol
Arınç, Dombra ile tempo tuttuğu konuşmasında ağladı (2)

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, seçim bölgesi Bursa’da partisinin danışma meclisindeki konuşmasına ‘Dombra’ müziği ile tempo tutarak başladı. Merhum Başbakan Necmettin Erbakan’ın üç bin kişiyi bulan meydanlardaki coşkusunu hatırlatan Arınç, "Kurban olduğum Allah 150 bin kişiyi nasip etti Bursa’da, bu gözler bunları da gördü" diyerek duygulu anlar yaşadı. Gözleri dolan Arınç, konuşmasında ‘Dombra’ parçasının da 30 Mart yerel seçimlerde AK Parti'ye 3 puan kazandırdığını söyledi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen danışma kurulu toplantısı için kürsüye çıkan Arınç, ‘Dombra’ parçasıyla tempo tuttu. Önceki seçimlerde de birçok eserin seçim şarkısı olarak kullanıldığına dikkat çeken Arınç şunları kaydetti: "Buna benzer müzikler yapılmıştır. Her partinin bir şarkısı ve marşı olur. Özellikle son yıllarda bu şarkılar, bu marşlar yerine göre türküler yerel özellikleri de taşır. Mesela bu seçimlerde sadece Bursa'da görevli değildim, 22 ilde seçim çalışması yaptım. Oralara gittiğim zaman şüphesiz Doğu Anadolu'da, Güney Doğu Anadolu'da diller üzerine de şarkılar ve türküler vardı. İnsanların gönlünü okşayan bu tarz müziklerin faydalı olduğunu düşünüyorum. Hiçbir müzik, AK Parti'yi coşturan, halkımızı birbirine kilitleyen, gönüllerin tam ortasında tesirini icra eden bir güzellikte olamaz. 2011 seçimde bu benim iddiam, aldığımız yüzde 50'nin içinde en az 5 puan, kadınla çocukla köylüyle şehirliyle aynı makamda söyleyen bir türküydü. 'Aynı' şarkısı, bizi anlatıyordu. İşte birbirimizi anlatan müziği duymuştum. AK Partili olmayan, husumet içinde olmayan pek çok insandan 'bu müziği duyduğum zaman defalarca dinledim ve kalbime işledi' dediler. Ne kadar güzeldi, 'ben kendimi orada buldum' dediler. Bunları kulaklarımla işittim ben. Hala çaldığında tüylerim diken diken olur, duygulanır ve hislenirim. Parçaya emeği geçen Özhan Eren ve Özkul Eren kardeşler bizim dünyamızın çok değerli insanlarıdır. "

Dombra parçasının AK Parti’ye yüzde 3 oranında oy kazandırdığını savunan Arınç şöyle devam etti: "Önce dizi fragmanında duyduğum esere sevgili kardeşimiz Uğur Işılak ‘Recep Tayyip Erdoğan'ı öyle bir yerleştirdi ki yerimizde duramaz olduk. İşte bu seçimlerde 3 puan da Dombra'dan. En kritik dönemlerde Allah bir şeyler gönderiveriyor, işimiz rastgidiyor. Şu bazılarımızın cep telefonlarında var. Bazen çaldığı zaman açma şunu dinleyelim diyorum. Öyle ıbıdık ıbıdık şeyler var, onları çalacağına hep bunu çalın. Dombra şarkısına 10 üzerinden 11 puan veriyorum. Geçenlerde Bakanlar Kurulu'ndayım. Beşir Bey sunum yapıyor. 'Müziklerimiz de çok tutuldu' dedi. Ne çok tutuldu ya, Dombra olmayacaksa tutmayacaktı. 'Daima millet daima hizmet', evet 10 üzerinden 5. Başka var mı yok. Dombra 10 üzerinden 11. Müzikler gönüllere işlerse etkisini yapıyor. Cumhurbaşkanı seçimlerinden önce başka bir ihtiyaç duyar mıyız bilemem, ama bir babayiğit çıkar bu da benden der, bakarsınız onu da birinci turda yüzde 60 ile seçiveririz."

Seçimlerde muhteşem başarı kazandıklarını ve bunun için Allah’a hamdettiklerini anlatan Arınç, "Başarının tamamı size ait, candan kutluyorum. Allah sizlerden razı olsun. Siyasette artık miadını doldurmuş bir insanım. Bu seçimi kazandıktan sonra belki birkaç defa şükür secdesi yapmamız lazım. Siyasetçi ihaneti de görür; samimiyeti de kardeşliği de arkadan vurmayı da. Millet için çalışmayı görür. Medine’nin hurmalıkları için kavga edenleri de görür. Her şey siyaset hayatında yaşanmıştır. 1969’da rahmetli Necmettin Erbakan Hocamız Konya’dan bağımsız adaylığını koyduğunda 300 tane üniversiteli genç vardı, ben de onlardan birisiydim. Hani, ‘300 Spartalı’ filmi var ya biz de o zaman 300 kişiydik. Hocanın seçilmemesi için ellerinden gelenlerini yapıyorlar; iftira var, fotoğraf var. Sadece 300 kişiydik ve Erbakan 47 bin oy aldı, üç milletvekiline yetecek oranda oy almış oldu. Sonra Milli Nizam Partisi kuruldu. Parti, 12 Mart Muhtırası'ndan sonra kapandı. Rahmetli Erbakan’ın verdiği konferanslar delil yapılarak kapatıldı. Hiç unutmadım ismini, unutmaya da niyetim yok, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Gündüz vardı. O zaman bir sağdan bir soldan kapatıyorlardı. Milli Selamet Partisi döneminde 1973’te 48 vekil çıkardık. Sonraki seçimlere gelindi. ‘Komünistleri affettiler, dışı yeşil içi kırmızı, karpuz gibiler’ dediler bize. 1973’ünün tam tersine oy oranımız yarıya düştü. Sonra 1980 darbesi oldu, 6 yıl yasaklı olduk. Refah Partisi’nin kuruluşunda bulunamadık. 1991’de ittifak bir ortaklıkla 40 vekilimiz oldu, sonra 1994 ve sonra da 1995 birinci oldu. Yüzde 22 oy oranıyla tarihimizdeki en çok oyu almış olduk. Tam 6 milyon oy. Sonra postmodern darbe oldu. Erbakan Hocamız, meydanlarda 3 bin kişiyi topladığımızda ‘muhteşem insan seli’ diye toplantıya başlardı. Kurban olduğum Allah Bursa’da 150 bin kişiyi nasip etti. Bursa’da bu gözler bunları da gördü." diye konuştu. Konuşmasının bu bölümünde Arınç’ın gözlerinin dolduğu gözlendi.

Elde edilen başarının kıymetinin bilinmesi gerektiğini vurgulayan Arınç, "Kıymetini bilmemiz lazım. Partimiz kurulduğundan bu yana mağlubiyet görmedik. Allah bazen de imtihan eder, endişe ediyorum ama Allah iyilerin yüzü suyu hürmetine, yurt dışındaki mazlumların, masumların yüzü suyu hürmetine bizi düştüğümüz yerden kaldırıyor. Çünkü kalbimizin ne kadar temiz olduğunu, milleti ne kadar çok sevdiğimizi Allah da biliyor, bizi millete sevdiriyor. O yüzden bu seçimde çok başarılı olduk." şeklinde sözlerini tamamladı. CİHAN

Yorumlar