Arınç: Bu akşam ağlamayacağım

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, partisinin aday tanıtım toplantısında konuşmaya başlayacağı sırada atılan sloganlar üzerine, "Siz bunu söylüyorsunuz, gazeteciler de bana dönüyor gene ağlayacak mı diye.

Google Haberlere Abone ol
Arınç: Bu akşam ağlamayacağım

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, partisinin aday tanıtım toplantısında konuşmaya başlayacağı sırada atılan sloganlar üzerine, "Siz bunu söylüyorsunuz, gazeteciler de bana dönüyor gene ağlayacak mı diye. Yok bu akşam ağlamayacağım."dedi.

Arınç, partisinin Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda aday tanıtım programına katıldı. İzmit Belediye Başkan adayı Nevzat Doğan'ın tanıtımı için düzenlenen toplantıya Arınç, partililerin yoğun alkışları eşliğinde salona girdi. Tanıtıma Arınç'ın yanı sıra Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve partililer katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın grup konuşması salondakilerin sloganları yüzünden sık sık kesilmek zorunda kalmıştı. Partililer, Nurullah Genç'e ait olan "Uyan Artık Yiğidim" adlı şiirden bir bölümle tezahürat yapmıştı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da gözyaşlarına hakim olamamıştı. Arınç, konuşma yapmak için kürsüye geldiğinde atılan sloganlar üzerine grup konuşmasında gözyaşlarına hakim olamamasına atıfta bulunarak, "Sağolun. Maksat hasıl oldu. Siz bunu söylüyorsunuz, gazeteciler de bana dönüyor gene ağlayacak mı diye. Yok bu akşam ağlamayacağım." diye konuştu.

Arınç, konuşmasına rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna değinerek, "Milyonlarca oy almış parti içerisinde de hükümetin içinde de beşer olduğumuza göre yanılanlar olabilir, hata yapanlar olabilir, şaşıranlar olabilir, yoldan çıkanlar olabilir. Haşa biz peygamber değiliz ki, mutlaka 21 milyon 500 bin oy almış AK Parti içerisinden 3-5 tane yanlış yapanlar çıkacaktır. Adımız Ak olduğu kadar yolumuzun da tertemiz, düz olduğunu bildiğimiz kadar beşer olduğumuza göre, hata yapıp şaşıracağımızı da kabul etmemiz gerekir. Yapılacak tek şey vardır. Bunları bir kenara çıkarmak ve yargı karşısında hesap vermelerini temin etmektir. Hesaplarını verirler, iftiralar boşa çıkar aramıza katılırlar, kucaklaşırız. Yanlış yaptıkları sabit olursa, kusura bakma, bu ak üzerine bir siyah nokta bile konmasına tahammül edemeyiz. Evrensel hukuk prensipleri de böyledir. Babanın işlediği suçtan eşini ya da çocuğunu suçlu tutamadığımıza göre evladın yaptığı hatadan dolayı eğer doğrudan bir ilişki yoksa 7 sülalesini sorumlu tutamadığımıza göre kimin hakkında iddia ve itham varsa delilleri ortaya konulmalı, adalet süzgecinden geçmeli ve ondan sonra hesabını rahatlıkla verebilmelidir. Biz bunu yaptık. Buna tahammül edemeyen, hükümeti, partiyi, başbakanımızı tamamen suçlayarak, hırsız, yalancı, sahtekar noktasına getirenler kendilerine baksınlar önce, utansınlar ve Allah'tan korksunlar."

Arınç, HSYK Kanun Tasarısı'nın geçmesinde yaşanan olaylara değinerek muhalefeti eleştirdi. Arınç daha sonra aday tanıtım programının ardından Derince ilçesinde geçti. CİHAN

Yorumlar