Arınç: 3 dönem kararının devam etmesi isabetli oldu

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, AK Parti'deki ‘3 dönem kuralı’nın devam etmesini isabetli bir karar olarak nitelendirdi. Arınç, "Verilen karar istikrarlı olmuştur.” dedi.Bursa’nın Yenişehir ilçesinde gazetecilerin...

Google Haberlere Abone ol
Arınç: 3 dönem kararının devam etmesi isabetli oldu

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, AK Parti'deki ‘3 dönem kuralı’nın devam etmesini isabetli bir karar olarak nitelendirdi. Arınç, "Verilen karar istikrarlı olmuştur.” dedi.

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde gazetecilerin sorularını cevaplandıran Arınç, dün akşam AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu'nda 3 dönem kuralının devamına ilişkin alınan karara destek verdi. Kendisinin de aynı kanaatte olduğunu ifade eden Bülent Arınç, "AK Parti verdiği kararlarda istikrarlı olmuştur. Hem parti içi demokrasi, diğer partilerde mevcut olan lider oligarşisine son vermek amaçlandı. Bugün bir internet sitesinde yaşlı sayılacak tecrübeli bir siyasetçi için ilginç başlık atılmış. Doğum tarihi 1938, doğum yeri TBMM gibi. 40 seneyi aşkın senedir parlamentoda bulunup, genel başkanlık ve milletvekilliği yapmış siyasetçi için böyle bir başlık atıldı. Her şeyin sınırı olmalı. İyi bir dönüşüm ve değişimle yola devam edilmeli. AK Parti bunun çok güzel örneğini veriyor.” diye konuştu.

2002, 2007, 2011 seçimlerinde bin 31 milletvekilinden yarısının değiştiğine vurgu yapan Bülent Arınç, şunları söyledi: “Geçmişte 80-90 yaşına gelmiş siyasetçiler vardı. Onlara şunu teklif ettiler. Biraz yaşlandınız, yoruldunuz. Oğlunuzu veya evlatlarınızı milletvekili yapsak, siz dinlenseniz, daha iyi olmaz mı? Adam ‘şöyle bir düşüneyim’ dedi. Gece yarısı telefon açtı. ‘Siz gene beni yazın, bu iş çoluk çocuk işi değil’ dedi. Kendisi 90, oğlu 65 yaşında. Bu işi bu noktadan çıkarmak lazım. Bu bence çok iyi değişim formülüdür. Ben 2015'te tekrar aday olmayacaksam, mutlaka yeni bir arkadaşımız, bizden daha iyi daha güçlü, iyi temsil kabiliyetine sahip arkadaşımız gelecek. AK Parti'nin bugün 9 milyondan fazla üyesi var. 4 milyonu kadın, 3 milyona yakını 30 yaş altında. 9 milyon kayıtlı üyesi olan her seçimden 21,5 milyon oy alan partinin kendi içinde yenilenmeye, değişime mutlaka ihtiyacı vardır. Aslında bu örneğin bütün partilerde geçerli olmasını arzu ederim. O zaman genel başkanlar 20-25 yıl genel başkanlık yapamaz. Siyasetçiler 30-40 sene mecliste kalmaktan mahrum olur. Partiler dinamizm kazanır. Heyecan kazanır. Yoksa herkes yerinden kalkmazsa, o partilerde şiddetli bir talep bastırılmış olur. Çok doğru karar verildiğini düşünüyorum. Genel Başkanımızın, Başbakanımızın zamanında koyduğu bu kuralın şartlar içinde değişeceğini düşünenler vardı. Olabilir. Ama dünkü karar, bunun önümüzdeki seçimlerde uygulanacağı yönünde çıktı. Hayırlısı olsun. Öngörülerimde haklıymışım. 'Herkesten önce ve tek başıma 2015'te son" demiştim."

Arınç, 2015 sonrasındaki planlarınız neler sorusuna ise, "Bunlar özel şeyler. Bursa'yı ihmal etmeyiz. Başkanlarımızın arkasından koşar ellerini tutarız, biraz daha fazla kendi özelimizde hizmet etmeye gayret ederiz. Çok temiz, ahlaklı milletvekillerimiz ak partiyi başarıdan başarıya koştursunlar." karşılığını verdi.

Bülent Arınç, 17 Aralık TOKİ soruşturmasındaki 60 kişi hakkında takipsizlik verilmesi kararını da değerlendiren Arınç sözlerini şöyle tamamladı: "15 gün içinde ilgililer tarafından itiraz edeceği düşünülürse, mahkemenin vereceği karar kesindir. Takipsizlik kararının bakanlarla ilgisi yok. Bakanlar hakkında Meclis Soruşturması yoluyla dava açılması, komisyon kurulması gerekiyor. Pazartesi günü 4 bakanla ilgili olarak soruşturma önergeleri konuşulacak. Meclis kabul ederse, bir komisyon kurulacak. Komisyon 4 ay süreyle görev yapıp mecliste oylanacak. Eğer 276 bulunursa, o kişiler hakkında Yüce Divan'da yapılması kararlaştırılacak. Bu savcılığın belirli sivil kişilerle ilgili olarak verdiği takipsizlik. Kesinleşmesini bekleyeceğiz, kesinleşirse isnat edilen suçlarla ilgili dava açılmamış olacak."

CİHAN

Yorumlar