Arap Birliği'nden kınama!

Arap Birliği, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklulara yönelik "ihlallere sessiz kalmaya devam eden" uluslararası toplumu kınadı.

Google Haberlere Abone ol
Arap Birliği'nden kınama!

Birlikten yapılan yazılı izahatda, "İsrail hapishaneleri ile işgal kamplarında Filistinlilerin kasıtlı tıbbi ihmale maruz bırakılmalarını ve yaşadıkları trajik vaziyetleri yakından incelemek üzere bir heyet göndermekten aciz kalan uluslararası toplumu kınıyoruz" denildi.
 
Açıklamada, Filistin Esirler ve Serbest Bırakılanlar Komisyonu'nun raporuna da yer verilerek, İsrail cezaevlerinde zor şartlar altında hayatını sürdüren 20'si hanım 230'u çocuk ve 180'inin hali kritik en az bini hasta olmak üzere 6 bin 500'den çok Filistinli tutuklu ve mahkumun yer aldığı söylendi.
 
Komisyon raporunda, İsrail'in en iri hapishanelerinden Ofer'de, her geçen gün artan tutuklu sayısı itibariyle 800 Filistinlinin gıda, kışlık giyecek ve ilaç problemi çektiğine işaret ederek, "İşgal yönetimi, esirlere yönelik yakınlarının ziyaretleri engelleme, polis köpekleriyle gece baskınları, hasta tutukluları sıhhat hizmetlerinden yoksun etme bu şeklinde bir paradigma keyfi uygulamalar yapmaktadır" ifadelerine yer verildi.
 
Raporda ayrıca, İsrail'in son zamanlarda tenkit yapmaksızın aralarında eski bakan ve milletvekillerinin de yer aldığı 65'ten çok siyasiyi tutukladığı kaydedilerek, halihazırda 16 mebus ile 2 eski bakanın tutukluluğunun sürdüğü ve söz konusu uygulamaların uluslararası hukuka, demokratik, ahlaki ve insani değerlere marjinal yer aldığı kaydedildi.
 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar