Antalyalılara veda eden Akaydın: Yolsuzluk yapan ben miyim kaçayım?

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, düzenlediği açıkhava toplantısında Antalyalılara veda etti.

Google Haberlere Abone ol
Antalyalılara veda eden Akaydın: Yolsuzluk yapan ben miyim kaçayım?

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, düzenlediği açıkhava toplantısında Antalyalılara veda etti. Akaydın, kendisine yönelik yurtdışına kaçacak eleştirilerine, “Bu milletin vergilerinden elde edilen 1 milyar doları cebe indiren ben miyim? Sabah gözümü açtığımda oğluma telefon edip en kısık sesimle ‘evdeki paraları sıfırla’ diyen ben miyim? ‘Baba 30 milyon avro kaldı’ diyen ben miyim? Evlerinden para sayma makineleri çıkan benim çocuklarım mı? Neden kaçayım?” diye cevap verdi.

30 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde tartışmalar devam ederken kesin sonuçların açıklanmadığı Antalya’da mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Mustafa Akaydın sürpriz bir şekilde veda etti. Belediye binası önünde açıkhava toplantısı düzenleyen Akaydın, burada toplanan kalabalığa 30 Mart ve sonrasında yaşananları anlattı. Bu süreçte yaşananların Cumhuriyet tarihinde benzeri görüşmemiş bir demokrasi faciası olduğunu savunan Akaydın, “Ne yazık ki bunu sadece Türkiye değil dünya yakından izlemektedir. Dün İngiliz gazetesi The Time’s ‘Sahte demokratlar, kendi mezarlarını kazarlar’ diye yazdı.” ifadelerini kullandı.

Belediyeye AKP Milletvekili Gökçen Enç, Büyükşehir Belediye başkan adayı Menderes Türel ve diğer partiler tarafından yapılan baskına değinen Akaydın, burada milletvekili tarafından bir çalışanın sözlü ve fiziki saldırısına maruz kaldığını anlattı. Aynı zamanda kendisine de yurt dışına kaçacak eleştirileri de yöneltildiğini belirten Akaydın, “Arkadaşlar ben niye kaçayım ki? Bu milletin vergilerinden elde edilen bir milyar doları cebe indiren ben miyim? Sabah gözümü açtığımda oğluma telefon edip en kısık sesimle ‘evdeki paraları sıfırla’ diyen ben miyim? ‘Baba 30 milyon avro kaldı’ diyen ben miyim? Evlerinden para sayma makineleri çıkan benim çocuklarım mı? Ayakkabı kutularına milyon dolarlarını istifleyen ben miyim? Seçim meydanlarında ‘çocuklarıma helal lokma yedirmedim’ diyen ben miyim? Neden kaçayım? Benim alnım ak, gözüm tok. Dünyada, ahrette veremeyecek hesabım yok. Bunu halkım biliyor. İşin özü çamura bulanmış olanların, çamur atmaya koyulmuş olmalarıdır. Seçim hileleri örtmeye çalışmalarıdır.” şeklinde konuştu.

Yaptığı konuşmanın bir veda konuşması olabileceğini belirten Akaydın, “Öyleyse eğer ben bunu demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla özümsemiş bir Türkiye’de yapıyor isterdim. Yağma tehdidi altında olmayan Antalya’da şaibeli olmayan bir seçim sonrasında yapmak isterdi. Görevimi kap kara değil ak, temiz bir siyasi partinin belediye başkanına devrederken yapmak isterdim. Ona başarı dileklerimiz sunarak yapmak isterdim.” dedi.

Akaydın, konuşmasının ardından toplanan kalabalığa haklarını helal etmesini istedi. Akaydın’ın konuşması sırasında kalabalık içerisinde ağlayanların olduğu görüldü. CİHAN

Yorumlar