Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü'nün İHL genelgesi Meclis gündeminde

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi. Ankara Milli Eğitim...

Google Haberlere Abone ol
Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü'nün İHL genelgesi Meclis gündeminde

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi. Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından müdürlüklere gönderilen genelgede "TEOG sınavlarında başarılı olan öğrencilerin imam hatip liselerini (İHL) tercihlerinin sağlanması konusunda azami çabanın gösterilmesi"nin istendiğini hatırlatan Tanrıkulu, bu konuda hangi müdürlüğün ne gibi çalışma yaptığının da rapor etmesinin istendiğini belirtti.

Tanrıkulu, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hilmi Karabacak imzasıyla 25 ilçe milli eğitim müdürlüğü ve müdürlükler tarafından da okullara gönderilen genelgede şunların yazıldığını aktardı: "2014-2015 Öğretim yılı Anadolu liseleri tercih takvimi 30 Temmuz 2014 tarihinde başlayacağından imam hatip liselerinin niteliğini artırmak ve akademik başarıyı daha üst seviyeye çıkarmak için söz konusu tercihten önce bazı tedbirlerin alınması gerekmektedir. Bu nedenle, idareci, öğretmen, okul aile birliği, veli, sivil toplum örgütleri, bazı kurum ve kuruluşlarla işbirliğine gidilerek Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarında başarılı olan öğrencilerin imam hatip liselerinin tercihlerinin sağlanması konusunda azami çabasının gösterilmesi gerekmektedir. Bu konuda gereken hassasiyetin gösterilmesi ve yapılan çalışmaların 21 Temmuz 2014 tarihine kadar müdürlüğümüze rapor edilmesini önemle rica ederim."

Bu bağlamda Tanrıkulu, şu soruları yöneltti: "Ankara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı tarafından böyle bir genelge gönderildiği iddiası doğru mudur? Doğru ise Milli Eğitim Müdür Yardımcılarının böyle bir genelge gönderme yetkisi var mıdır?

Bu genelge Bakanlığınızın bilgisi dahilinde mi gönderilmiştir?

Demokratik, laik eğitim sistemi ile bağdaşmayan bu uygulamaya karşı herhangi bir çalışma yapacak mısınız?

Bakanlığınızın bilgisi dahilinde gönderilmiş İmam Hatip Liselerine ilişkin genelgeler nelerdir?

Bakanlığınızın imam hatip liselerine yönelik kayırmacı politika izlediği iddiaları doğru mudur? Doğru ise bu durum kamudaki adalet duygusunu zedelemez mi?

Kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen yasayla birlikte imam hatip liselerine girenlerin oranı ne kadar artmıştır?

Son iki yılda imam hatip lisesine dönüştürülen lise sayısı kaçtır?" CİHAN

Yorumlar