Anayasa Komisyonu'nda yine kavga çıktı

TBMM Meclis Anayasa Komisyonu’nda AK Partili ve HDP'li milletvekilleri arasında yine kavga çıktı

Google Haberlere Abone ol
Anayasa Komisyonu'nda yine kavga çıktı
Dokunulmazlık fezlekelerinin görüşüldüğü TBMM Meclis Anayasa Komisyonu’nda AK Partili ve HDP'li milletvekilleri arasında yine kavga çıktı.

Teklifin tümü üzerinde yapılan görüşmeler yapılırken Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, geçen hafta yaşanan kavga görüntülerini eleştirdi. Bozdağ, bu görüntülerin vekillere yakışmadığını söyledi ve danışmanların şiddet içerisinde yer aldığını söyledi.

Bunun üzerine HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan "İftira atıyorsunuz" dedi. Komisyonda gerilim tekrar arttı. Bazı vekillerin birbirlerine pet şişe fırlattı. Vekiller arasında tekmeler ve yumruklar havada uçuştu. Kavga uzun süre devam ederken, Komisyon Başkanı Mustafa ŞentoAK Parti'nin dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin görüşüldüğü Anayasa Komisyonu saat 15.00'da toplandı. 



AK Parti milletvekillerinin de bu duruma karşılık vermesi, üzerine tartışma kavgaya dönüştü. AK Parti ve HDP'li milletvekilleri birbirlerine yumruk ve uçan tekme attı. Masaların üzerine çıkan milletvekilleri ellerine geçirdikleri her şeyi birbirlerine fırlattı. Kavga anı komisyonda bulunanlar tarafından cep telefonu ile görüntülendi. 



Kavga uzun süre devam ederken, Komisyon Başkanı Mustafa Şentop saat 18:30'a kadar toplantıya ara verdi.



Kavga nedeniyle kanlar içinde kalan bazı milletvekillerinin yaralandığı görüldü. TBMM revirinde ilk müdahaleleri yapılan yaralı milletvekillerinin daha sonra hastaneye gittiği öğrenildi. 

İŞTE KOMİSYONDA YAŞANANLAR: 

Toplantıda cep telefonuyla görüntü kaydı yapan HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu ile tartıştı. Başaran, "Bana, (vururum) diyor" diye bağırdı. Bu sırada bazı HDP milletvekilleri ayakta çekim yapan Başaran'ın yanına geldi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner ile bazı AK Parti milletvekilleri de Paylan'a tepki gösterdi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ile HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, masanın üzerinden atlayarak kavganın olduğu bölüme geçti. Bu sırada başlayan itiş kakış, kısa sürede büyüdü.

MİLLETVEKİLLERİ KAN REVAN İÇİNDE KALDI

AK Parti ile HDP milletvekilleri, birbirlerine yumruk ve tekmeyle vurdu. Yaşanan arbedede bazı milletvekillerinin kaşının patladığı, yüzünden kan geldiği görüldü.

Kavga sırasında masaların üzerindeki su şişeleri ve dosyaların atılması sonucu salon bir süreliğine kullanılamaz hale geldi.

Bazı milletvekilleri, cep telefonuyla "çekim yaptıkları" gerekçesiyle gazetecileri salondan dışarı çıkardı.

Komisyon Başkanı Mustafa Şentop, kavga nedeniyle birleşime ara verdi. Ancak aranın ardından salon boşalmadı. AK Parti milletvekilleri, Bakan Bozdağ'ın etrafını çevreleyerek korumaya aldı. HDP, CHP ve MHP'li üyelerin çıkmasının ardından, AK Parti milletvekilleri bir süre salonda kaldıktan sonra topluca ayrıldı.

Kavganın ardından AK Parti milletvekilleri Genel Kurula geçerken, HDP milletvekilleri ise grup toplantı salonunda toplandı. HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, durum değerlendirmesi yapacaklarını belirtti.

TBMM İdare Amiri ve HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise "Toplantıya katılacak mısınız?" sorusuna, "katılacağız tabi" karşılığını verdi.



Komisyonda geçtiğimiz hafta da kavga çıkmış ve toplantı pazartesi gününe ertelenmişti.

Yorumlar