ANAP Aydın İl Başkanı Aksel: 2015 seçimlerine gireceğiz

Türkiye genelinde yeniden teşkilat kuran Anavatan Partisi (ANAP), Aydın’da da teşkilatlanıyor. 2015 genel seçimlerine girmeyi hedeflediklerini belirten Aydın İl Başkanı Mehmet Aksel, “Biz merkez sağ partisi değil, merkez partisiyiz. Kesinlikle...

Google Haberlere Abone ol
ANAP Aydın İl Başkanı Aksel: 2015 seçimlerine gireceğiz

Türkiye genelinde yeniden teşkilat kuran Anavatan Partisi (ANAP), Aydın’da da teşkilatlanıyor. 2015 genel seçimlerine girmeyi hedeflediklerini belirten Aydın İl Başkanı Mehmet Aksel, “Biz merkez sağ partisi değil, merkez partisiyiz. Kesinlikle merkez sağ parti değiliz. Tüm ülkede 35 ilde teşkilatımızı kurduk. Diğer illerimizde de kurarak 2015 seçimlerine gireceğiz.” dedi.

Bir basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Aksel, ANAP’ın yeniden siyasi hayata döneceğini söyledi. Siyaseti Turgut Özal’ı örnek alarak yapacaklarını ve merkez partisi olacaklarını ifade ederek, “Dört tabana eğilimli merkez siyaset yapacağız. Ekonomide de serbest piyasa ekonomisini savunuyoruz. Mevcut hükümet, ANAP’a benzer bir şekilde hareket etmeye çalışıyor ama benzer yanı yok. Sadece ANAP prensiplerinde hareket ediyorlar. AKP ile bu noktada ayrıyız. ANAP, merkez partidir. ANAP merkezî özelliğini kaybettikten sonra siyasette de kaybetti. ANAP’ın 5 Temmuz'da olağanüstü genel kurulu var. Genel Başkanı İbrahim Çelebi ile yeniden ANAP diyeceğiz. Cumhurbaşkanlığı seçiminde izleyeceğimiz yolu da ondan sonra belirleyeceğiz.” şeklinde konuştu.

'ÖZAL ÖLDÜRÜLDÜ'

Mehmet Aksel, ANAP’ın kurucusu ve 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümüyle ilgili bir hatırasını ise şöyle anlattı: “1997 yılında Kazakistan’a gitmiştik. Orada bir alışveriş esnasında ismi Paşa olan birisi, Özal’ın öldürüldüğünü söyledi. Bana, 'Bizim burada bir zehir var. Zehir, sıvıyla alınıyor. Bu zehir ilk alındığına kalbi vuruyor. Daha sonra zehir vücudu terkdiyor. Belli bir süre sonra kalp krizi geçirmesine sebep oluyor. Özal’ı da bu zehirle öldürdüler.' diyerek, Özal’ın öldürülmesi olayının daha önceden de gündemde olduğunu ifade etti."

Toplantıya ANAP Efeler İlçe Başkanı Yakup Can, Yenipazar İlçe Başkanı Serkan Saraçoğlu ve Kuşadası İşçe Başkanı Yusuf Evşen de katıldı. CİHAN

Yorumlar