Anadolu Gençlik Federasyonu: Erdoğan sözünden dönüyor mu?

Anadolu Gençlik Federasyonu (ANGEF) Genel Başkanı Mesut Karaağaç, seçmek herkesin hakkı olduğu kadar seçilmekte herkesin hakkı olduğunu belirterek AK Parti’de gençlerin siyasete katılmalarını sağlamak amacı ile 3 dönem şartının kaldırılmasının konuşulmas.

Google Haberlere Abone ol
Anadolu Gençlik Federasyonu: Erdoğan sözünden dönüyor mu?

Anadolu Gençlik Federasyonu (ANGEF) Genel Başkanı Mesut Karaağaç, seçmek herkesin hakkı olduğu kadar seçilmekte herkesin hakkı olduğunu belirterek AK Parti’de gençlerin siyasete katılmalarını sağlamak amacı ile 3 dönem şartının kaldırılmasının konuşulmasının “Erdoğan verdiği sözden dönecek mi?” sorusunun akıllarına geldiğini dile getirdi.

    ANGEF Genel Başkanı Karaağaç, yaptığı yazılı değerlendirmede, Türkiye’de gençliğin siyasette temsili için seçilme yaşının 18’e düşürülmesi bir zorunluluk olduğuna işaret ederek “Politikadan uzak tutulan genç beyinler değerlendirilmelidir ifadelerini kullanarak, seçilme yaşının 18’e düşürülmesi ile ilgili çalışmaların yerel seçim sonrası ivedi şekilde tüm siyasi partiler tarafından gündeme alınması gerekir.” dedi.

    “GENÇLERİN ÖNÜ AÇILMALIDIR”

    Karaağaç, sözlerini şöyle sürdürdü: “29 yaş ortalamasıyla dünyanın en genç nüfuslarından birine sahip ülkemizde seçilme yaşının 18’e düşürülmesi hakkındaki tartışmalar maalesef hızlı değişen ülkemizin gündemi arasında sıkışıp kalmıştır. Seçilme yaşının 18’e düşülmesinin çok önemli olduğu ülkemizde yıllardır dillendiriliyordu ve bu durum da geçen süreçte Başbakan Erdoğan tarafından da gündeme getirmişti. Konunun Başbakan Erdoğan tarafından kısık sesle dile getirmesi ve şu anda bu konunun rafa kaldırılması biz gençleri ziyadesi ile telaşlandırmaktadır. TBMM Araştırma Komisyonu tarafından yapılan araştırmada çoğu Avrupa’da bulunan 45 ülkede seçilme yaşının 18 olarak uygulandığını ortaya konulmuştur. Fakat konuyla ilgili ülkemizde somut bir adım atılmadı. Yerel seçim sonrası yeni Anayasa çalışmalarında seçilme yaşının tekrar gündeme gelmesi için ANGEF olarak çalışmalara başladık ve siyasi partilerin temsilcileri ile bu konudaki fikir ve raporlarımızı sunacağız. Siyasi partilerde, taşın altına ellerini koymalarını sağlayacağız. Tasarı oluşturulurken bu konuda her türlü lojistik desteği vermeye hazırız.”

    “SİYASET KURUMU GENÇLEŞMELİ”

    “Demokrasi varsa 25 yaş üzerine değil reşit olan herkes geçerli olmalı.” diyen Karaağaç, 18 yaşında seçilme demokratik hakkının araştırma komisyonları tarafından tekrar gündeme getirilmesi için TBMM dilekçe komisyonuna başvuracaklarını ve kamuoyu araştırmalarını yayınlayacaklarını dile getirdi. Karaağaç, "Siyaset kurumu 2015 yılında gençleşmeli, 18 yaş gençliğini temsil eden vekillerimiz olmalıdır." dedi.

    BAŞBAKAN'IN SÖZLERİ

    AK Parti’de gençlerin siyasete katılmalarını sağlamak amacı ile 3 dönem şartının kaldırılmasının konuşulmasının ‘Erdoğan verdiği sözden dönecek mi?’ sorusunun akıllarına geldiğini söyleyen Karaağaç, “17 Aralık sürecinin ardından AK Parti içinde 3 dönem kuralının değiştirilmesi talepleri yeniden yüksek sesle dillendirilmeye başlamış, fakat Erdoğan, 'Vatandaşa verilmiş sözümüz' diyerek bu konunun tartışılmasına imkân tanımamıştı. Erdoğan ilk olarak Şubat başında El Cezire TV’de yayınlanan röportajında, 'Bu kararı değiştirebilecek merci kongremizdir' demişti. Erdoğan’ın dün de yerel medya temsilcileriyle yaptığı toplantının kapalı bölümünde soru üzerine 'Kendi koyduğum bir şartı sanki makam, mevki meraklısı gibi kendi adıma bir öneride bulunmam söz konusu olmaz. Ancak arkadaşlar isterse kongreye giderim' dediğini öğrendik. AK Parti’de siyaset yapmayı düşünen gençlerin önü kapatılmamalıdır. Başbakan Erdoğan neyi taahhüt ettiyse onu yerine getirmelidir. Meydanlarda sürekli 3 dönemden sonra vekillerimiz dinlenecek sözleri dile getiriliyordu fakat görülüyor ki bu sözden dönülecek ve AK Parti’de siyaset yapmak isteyen gençlerin önü tıkanacaktır.” düşüncesini aktardı. CİHAN

Yorumlar