"Amaç savunmayı kısıtlamak; deliller üzerinde her türlü operasyona yapmak"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 'Ceza Muhakemesi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'yle ilgili "Amaç, hedef soruşturma sırasında savunmayı kısıtlamak. Bu şekilde deliller üzerinde istediği her türlü operasyona yapma...

Google Haberlere Abone ol
"Amaç savunmayı kısıtlamak; deliller üzerinde her türlü operasyona yapmak"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 'Ceza Muhakemesi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'yle ilgili "Amaç, hedef soruşturma sırasında savunmayı kısıtlamak. Bu şekilde deliller üzerinde istediği her türlü operasyona yapma amacı taşıyor." dedi.

    Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Vural, Başbakan'ın cumhurbaşkanı adaylığı toplantısına katılan sanatçıları ve orada yaşanılanları eleştirerek "Yakında 'Doğmamış Çocuktan Mektuplar' adlı kitabını imzalayacaktır." ifadelerini kullandı.

    'Bir Başbakan İki Erdoğan'ın 4. versiyonunun çıktığını belirten Vural, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın Peygamber Efendimize (s.a.v) yönelik sözlerini eleştirerek "Bu nasıl bir şuursuzluktur?" diye sordu. Bu açıklamaların kibrin gururun göstergesi olduğunu belirten Vural, "Bu açıklamayı yapanlar ya Peygamber Efendimizi tanımıyor ya onunla bir problemi vardır." şeklinde konuştu.

    17 Aralık soruşturması kapsamında 4 bakan hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu'nun fezlekelerni geri göndermesini eleştiren Vural, "Fezlekelerin başına gelenler, pişmiş tavuğun başına gelmedi." diye konuştu. Bu girişimlerin fezlekede büyük suçun yer aldığının itirafı, suç üstü yakalanmanın göstergesi olduğunu dile getiren Vural, "Saat kaç diye sorulduğunda işten atılıyor. Bu zulüm değil de nedir?" dedi. ABD Konsolosluğu'nun Diyarbakır'da vereceği iftarı eleştiren Vural, amacın yeni Kürdistan olduğunu vurguladı.

    Başbakan'ın Soma'ya toplanan yardımları da siyaseten kullandığını dile getiren Vural, "Vatandaş Soma'ya yardım gönderdim diyor. AFAD Somali'ye yardımın geldiğini söylüyor. Böyle bir Türkiye'de yaşıyoruz." diye konuştu.

    Fezlekeleri inceleme konusunda yaptığı başvuruda mahkemenin 'bunun bir yasama işlemi olduğuna' karar verdiğini dile getiren Vural, "Bu sürede kimler devreye girdi? Danıştay'a temyize gideceğim. Buradan da sonuç çıkmazsa bunu Anayasa Mahkemesine götüreceğim." şeklinde konuştu.

    'Ceza Muhakemesi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'yle ilgili ise Vural, "Amaç, hedef soruşturma sırasında savunmayı kısıtlamak. Bu şekilde deliller üzerinde istediği her türlü operasyona yapma amacı taşıyor." dedi. CİHAN

Yorumlar