'Altı aydır dört parmak gösteriyorsun, bir parmak gösterilince niye kızıyorsun?'

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Manisa’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklendi.

Google Haberlere Abone ol
'Altı aydır dört parmak gösteriyorsun, bir parmak gösterilince niye kızıyorsun?'

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Manisa’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklendi. İzmir mitinginde kendisine el hareketiyle hakaret edilmesine kızmasını eleştirerek, “Altı ay meydan meydan gezdi, millete dört parmak gösterdi. Geçen gün İzmir’de bir parmak gösterdiler, kızdı. Ya millete dört parmak gösterdin altı ay, sana bir parmak gösterdiler niye kızıyorsun, niye kızıyorsun? Bu da ona kapak olsun.” dedi.

CHP Manisa Büyükşehir Belediye başkan adayı Özgür Özel’e destek için bu şehre gelen İnce, Manolya Meydanı’nda halka seslendi. Manisa’ya gelirken bir afiş gördüğünü anlatarak başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Uzun adamın afişi. Şöyle yazmışlar: Başı dikmiş. Doğru, boğazına kadar pisliğe battığı için mecburen böyle dik geziyor. Boğazına kadar pisliğin içerisindesin. Değerli Manisalılar, bakınız Fenerbahçe kongresiyle ilgilenmiş, Çarşı grubuyla ilgilenmiş, ihaleyle ilgilenmiş, Devlet Bahçeli’nin altyazısıyla ilgilenmiş, işten atılacaklarla ilgilenmiş, boş zamanlarında da başbakanlık yapmış bu adam. Bunun başbakanlık yapmaya zamanı yok ki. Telefonu açmış selamünaleyküm, kapatırken selamünaleyküm ama arada villa, dolar, euro, imar planı, ara hep bunlar. Şimdi meydanlara çıkmış diyor ki, 'Bu Cemaat beni kandırdı. Ben safmışım.' Safmışım diyor. Şimdi soru bir. Saf adamdan başbakan olur mu? Olmaz. Pekiyi şimdi kızını istemeye gelse birisi dese ki, 'Allah’ın emriyle kızınızı istiyorum ama ben biraz safım.' dese ona kız verir misiniz? Saf olana kız da verilmez oy da verilmez. Saf adamdan başbakan olamaz. Eğer bunu Cemaat kandırdıysa Obama buna neler yapmıştır kimbilir, Putin buna neler yapmıştır kimbilir. Bu meydan meydan gezdi, 'Benim başörtülü bacıma saldırdılar.' dedi. Meğer şimdi kayıtlar ortaya çıkınca belli oldu ki o, bizim başörtülü bacımızı işten kovdurmuş. İşten kovdurduğu ortaya çıktı. Sanki başörtülüler onun bacısı, başörtüsüzler senin bacın değil mi? Başörtülüler de başörtüsüzler de hepsi bizim bacımız, hepsi bu memleketin evladı.”

İzmir mitingini hatırlatan Grup Başkan Vekili İnce, Başbakan Erdoğan’ın konuşmasının taklidini yaparak gençlere seslendi. Gençlerin şiddet göstermemesini, mizah güçlerini kullanmalarını tavsiye ederek, “Asla şiddet kullanmayın. Diktatörlerin hoşlanmadığı şey mizahtır. Siz bunlarla kafa yapın, makaraya sarın.” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen konuşmalara da değinerek, “Sabahın 08.00’de ne konuşuyorlar? ‘Ne yaptın? Neyi babacığım? Oğlum sıfırladın mı? Anlamadın babacığım. Oğlum amcana ver, ona ver, buna ver.’ Yedi dakikada zor anlattı. Ömrünü yedi o sabah, ömrünü. Bakanın çocuğu öyle mi? Bir dakikada anlıyor. Eğer ufak olsaydı, caminin avlusuna bırakırdı.” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a da yüklenen Muharrem İnce, şunları kaydetti: “Manisa maşallah bayağı bir meşhur adam yetiştiriyor. Bir tanesinden kurtuldunuz, gönderdiniz Bursa’ya, o biliyorsunuz parayı çok sevmez. Bakmayın siz öyle konuşmalarına, onları geçeceksiniz. Milletvekilleriyle Meclis başkanları emekli olunca aynı parayı alırdı. Bunun döneminde bir kanun çıktı. Milletvekilleri emekli olunca 5 lira alırken o Arınç 10 lira alacak. Meclis başkanlığı yaptığı için. Bir de bu dünyayı, parayı halletti, öbür dünyayı da halletti. Orayı nasıl halletti biliyor musunuz? Başbakanlar devlet mezarlığına gömülüyordu, o kanunun içine ekledi, 'Meclis başkanları da oraya gömülür' dedi. Bu dünya tamam, ahiret de tamam ama zannediyor ki orada dokunulmazlık var. Orada dokunulmazlık yok. O tokmakları kafasına yiyecek o, yiyecek o tokmakları. Ona soracaklar.” CİHAN

Yorumlar